Låt oss summera - del II

Tänkte att det var dags att sätta ihop formationstankar för andra gången denna lågsäsong. Har väl inte hänt jättemycket sen sist, men några adderingar finns där.

Målvakter:
X - Pontus Sjögren

Kommentar: Pontus Sjögren in i stället för Markus Svensson. Känns trots allt som ett ganska jämnt byte om vi ser till vad som presterades den gångna säsongen. Sjögren sätter jag som tvåa i målvaktsuppsättningen.

1:a femman:
X - Daniel Josefsson
X - X - Robin Alvarez

Kommentar: Redhawks saknar fortfarande spetsspelarna för en första line. Robin Alvarez håller jag kvar här. Daniel Josefsson är värvad för ett första backpar. Treårskontrakt och en favorit hos ledarteamet. Klar förbättring mot förra året då Per-Anton Lundström och Robin Weihager oftast tog plats här.

2:a femman:
Tero Konttinen - X
Ponthus Westerholm - X - Pathrik Westerholm

Kommentar: Samma utlåtande som sist. Tycker ändå att Westerholms ska ges chansen att spela i en producerande enhet. En klasscenter mellan Pathrik och Ponthus hade smakat mumma. En offensiv back i Tero Konttinen passar bra här, men ett defensivt samvete av mycket bra allsvensk klass skulle behövas bredvid.

3:e femman:
Alexander Ribbenstrand - Robin Weihager
Lukas Eriksson - Morten Green - Tomas Kollar

Kommentar: Samma utlåtande som sist. Robin Weihager kan räkna med en annan roll till hösten och i par med Alexander Ribbenstrand känns det trots allt som att det är ett dugligt tredje backpar. Framåt ser vi ändå en klasskedja på allsvensk nivå. Målskytten Lukas Eriksson, framspelaren Morten Green och grovjobbaren Tomas Kollar. Tror det kan bli en bra kombination.

4:e femman:
Patrik Nevalainen - Emil Carnestad
X - Roger Ohlsson - X

Kommentar: Emil Carnestad kommer få känna på tuffare konkurrens till hösten. Jag tror dock att han har god chans att hamna högre upp om hans stabila insatser fortsätter. Patrik Nevalainen..blir han kvar? Intressant att följa. Roger Ohlsson tar sig an centerpositionen här. Känns som klippt och skuren för det.

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Fatboy

Först och främst hoppas jag Malmö gör sig av med Nevalainen. Likadant Weihager! Ribbenstrand är fortfarande en dålig och oförklarlig värvning enligt mig.



Ett helt nytt backpar till första och en defensiv back till Josefsson i andra.

Två nya centrar och tre forwards som gärna får kosta. En mycket bra målvakt målvakt.

2011-05-03 @ 23:06:42
Postat av: Olsson

Tror absolut inte Weihager försvinner. Ser heller ingen anledning att göra sig av med honom. Med rätt miljö kan han ta nya steg och sen handlar det också om att ha rätt roll. Det kommer han få nu. Är helt övertygad. Nevalainen lär lämna. Antingen i sommar eller under säsongen.



Ribbenstrand är värvad som han är. Inte mycket vi kan göra åt.



Klart är att vi behöver spets framåt. Ett par måltjuvar och någon playmaker från centerpositionen. Jag är dock allra mest intresserad av defensiven, trots allt. Lägg pengar på någon riktigt bra back och en stark förstemålvakt. Det är därifrån man bygger och sen vidare.

2011-05-04 @ 17:46:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0