Korta processer som gäller

Det ser inte ut att bli några utdragna matcherserier i Stanley Cup-slutspelets Conferencesemifinaler. Washingtons många superstjärnor visade även denna gång att man är sämst när det gäller som mest och nu blir det antagligen till att svinga klubbor på gräs istället för på is.

 

# # #

 

Washingtons uttåg innebär förvisso att ett par väldigt intressanta namn kan bli aktuella för VM-spel. Även om Niklas Bäckström långt ifrån rosat marknaden i Stanley Cup så skulle Tre Kronor må bra av att få in en så pass spelskicklig center. Jag ser gärna att även Marcus Johansson får en flygbiljett till Slovakien.

 

# # #

 

Boston fick sannerligen en kalasstart på nattens hemmamatch mot Philly. Redan efter en dryg minut hade Bryan Boucher tvingats att vittja nätet två gånger om. Ungefär så länge höll jag mig också vaken. Alla planer på analys kring den matchen jag hade tänkt spana in uteblir alltså.

 

# # #

 

Skulle Mojo dyka upp i VM så innehåller Tre Kronors trupp faktiskt hela fyra spelare som någon gång i karriären representerat Malmö.

 

# # #

 

Även pensionärerna i Detroit ligger skrynkligt till. Förlust i natt igen och San José är nu bara en match ifrån avancemang. Här finns ju faktiskt också mängder med svenskar som skulle kunna bli VM-aktuella.

 

# # #

 

I dag känns VM lite mer avslaget än normalt – detta trots att vi faktiskt kliver in i mellanrundan och alltså blir av med de sämsta blåbärsnationerna. Ni vet Österrike och sådana lag som tvingar en svensk målvakt att fullständigt stå på huvudet för att ett nytt fiasko skulle undvikas. I morgon hettar det dock till lite. Då ska Kanada köra över USA. Vaktar Al Montoya kassen även i den matchen kommer jänkarna få en jobbig eftermiddag.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0