Inte mycket vettigt just nu

Det är inte mycket action just nu på den svenska hockeyfronten. Det gör också att skrivkrampen är enorm, men vi hoppas kunna komma med några insiktsfulla inlägg även i dessa tider.

 

Det har varit en hel del kring IK Pantern de senaste dagarna, inte minst har Kent Jönsson på Sydsvenskan bjudit på intressanta tankegångarna – som han alltid gör. På ”backarna” lär vi kommande säsong finna en hel del spelare med förslutet i Redhawks. Juniorkeepern Robert Vysehrad tar klivet upp på A-lagsnivå och kommer att representera Pantern till hösten, samtidigt som klubben är intresserad av tre färska Redhawksbackar i Victor Mångs, Christoffer Hjert och Henrik Sandmark. När dessa nu inte blir kvar i klubben känns det åtminstone bra att det de förblir inom ”organisationen”, som vi väl ändå kan kalla Malmöklubbarna med det nya samarbete som finns dem emellan.

 

Skulle det uppstå skadebekymmer i Redhawks finns det spännande spelare att tillgå inom stadsgränserna. Sandmark trodde jag väldigt mycket på inför den gångna säsongen och kanske kan han ta ytterligare kliv med hjälp av ett stort förtroende, om det nu skulle visa sig bli spel i Pantern. Detsamma gäller Hjert, som under de senaste säsongerna varit en riktig klippa på J20-nivå. Det kommer faktiskt att vara oerhört vemodigt att bevittna säsongens J20-matcher utan att få beskåda Christoffer iklädd tröja nummer 7. Han har potential att bli en stabil back på allsvensk nivå, och jag tror att Division I-spel är helt rätt väg att gå. Och vad skulle då kunna passa bättre än Pantern?

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0