Inte heller Victor Svensson blir kvar

Då står det klart att ytterligare en spelare får lämna Malmö Redhawks. MrMadhawk.se uppger att Victor Svensson har skrivit på för Kallinge/Ronneby. Ett ettårskontrakt är undertecknat enligt honom själv. Division 1-klubben har i Victor en oerhört laglojal spelare som kan användas främst både som ytterforward och center men, som han bevisade den gångna säsongen, även som back vid krissituationer.

21-åringen har varit med på A-lagsnivå i tre säsonger i Malmö. Sakta men säkert har han tagit steg framåt och den senaste säsongen fick vi äntligen se attityd och större delaktighet i spelet från Svensson. Framförallt är det många som uppskattade hans helhjärtade inställning kväll ut och kväll in.

Jag själv har förespråkat hela tiden att Victor skulle få förlängt med ett år. Uppsidorna är trots allt flera. Precis som jag nämnt tidigare så är det en spelare med stor karaktär (eller hjärta om vi ska tala i sådana termer) och han är användbar på flera positioner i truppen. Dessutom har han gett intryck av att alltid vilja lagets bästa och inte klaga vid för lite speltid.

Å andra sidan är trots allt uppsidorna större för Victor nu. Ordentligt med istid i ettan kan faktiskt vara en perfekt väg att gå. Redhawks årgång 2011/2012 är inte i första hand ett lagbygge för framtid och utveckling utan för att prestera resultat. Det har vi ju fått på köpet med alla Stenbeck moneys.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0