Lite Sjögren till

Det är alltid kul med alla olika åsikter i Silly Season-tider. Fans till ett lag som precis blivit av med en spelare till ett annat, gärna konkurrerande, lag ska in och bedöma vad det nya lagets fans egentligen ska förvänta sig. En objektiv beskrivning eller ej, den finns där alltid. Oftast väldigt kritisk. Det viktiga i det här är att man måste se helheten. Lägga pusselbitarna och inse eller spekulera i vilken roll spelaren är tänkt i. Senaste exemplet är självfallet dagens värvning, Pontus Sjögren.

Det är en målvakt som jag själv ansett inte varit tillräckligt bra för att vara etta i ett elitserielag. Jag tror därför att Sjögren gör helt rätt som kliver ner en nivå. Att han sedan väljer att göra det i just Malmö kan jag nog ifrågasätta lite mer. Nye VD:n Anders Olson vill gärna ha ett par affischnamn och vad passar då bättre än att ta in en välmeriterad målvakt. Det har jag tidigare skrivit om och det borde kunna bli verklighet i en elitseriesatsning.

Således kan det bli så att Sjögren får en tuff konkurrenssituation - i Allsvenskan. Fast å andra sidan så har ju såväl Henrik Karlsson som Markus Svensson nått väldigt långt i förhållande till var de stod i karriären när de anslöt till Redhawks. Dessutom med en på pappret tuff utmanare. Karlsson gick in som reservkeeper till Jani Hurme. Svensson gick in som backup till Karlsson. I dag är Henrik i Calgary Flames organisation och Markus i ett elitserie-AIK. Kristoffer Martin har trots allt lyckats väl i utvecklingen av svenska målvakter runtomkring Pontus ålder.

För att se det mer ur Malmö Redhawks perspektiv så retar sig en del av supporterskaran på att det värvas spelare utav allsvensk klass. Jag skulle nog ändå vilja se det som att Stefan Nyman vill bygga en grundstomme med svenska spelare som sätter tonen. Just nu finns 12 svenska spelare på kontrakt. Med tanke på att Nyman bedömer den inhemska marknaden som mer eller mindre tömd så blir det ju en rad utländska spelare i nästa säsongs trupp. Då måste där finnas en grund. Karaktärsspelare som tänker stå upp för Redhawks i dag, i morgon, om två veckor och också om ett halvår.

Malmö Redhawks 2011/2012

Målvakt: Pontus Sjögren (-13).
Backar: Robin Weihager (-12), Patrik Nevalainen (-12), Tero Konttinen (-13), Alexander Ribbenstrand (-13), Daniel Josefsson (-14), Emil Carnestad (-13).
Centrar: Morten Green (-13), Roger Ohlsson (-13).
Forwards: Pathrik Westerholm (-13), Ponthus Westerholm (-13), Robin Alvarez (-12), Tomas Kollar (-13), Lukas Ericsson (-13).

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0