Härlig underhållning under natten

Tack Tampa Bay Lightning! Tack Boston Bruins! Ni gjorde natten minnesvärd med en helt fantastisk sjunde och avgörande match, en match som kunde fått hålla på hur länge som helst.

 

Trots att matchen endast bjöd på ett mål så var det en fantastisk tillställning. Full fart från första nedsläpp och båda lagen ville verkligen spela en positiv ishockey. Målchanserna kom på löpande band, men såväl Timmy Thomas och – framför allt – 41-årige Dwayne Roloson storspelade, något som gjorde att publiken i TD Garden bara fick se Nathan Hortons sena mål.

 

Nu väntar en final mellan Bruins och Vancouver Canucks, en riktig drömfinal för oss hockeyälskare. Det är två kompletta lag som ställs head-to-head i kampen om bucklan och jag håller nog faktiskt Boston som en knapp favorit – trots att Vancouver var grundseriens främsta lag och dessutom har hemmafördel. Dock hoppas jag innerligt att Canucks kan lägga beslag på pokalen. Det har gått alldeles för många år sedan senaste kanadensiska laget, Montreal Canadiens våren 1993, gick segrande ur finalspelet. Och det hade varit ganska fräckt om Henrik Sedin för sitt lag till titeln och får lyfta såväl Stanley Cup-pokalen som Conn Smythe Trophy, som slutspelets mest värdefulle – en titel Detroitstjärnorna Henrik Zetterberg och Nicklas Lidström hittills är ensamma svenskar om att ha vunnit.

 

Natten mot torsdag stundar den första matchen. Nedsläpp sker 02.00 svensk tid i Rogers Arena i kanske världens finaste stad, Vancouver.

 

Vem tror ni lägger beslag på silverbucklan?

 

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Olsson

Världens finaste stad är San Francisco får jag nog säga. Vancouver är dock med på topp 5-listan!

2011-05-28 @ 18:19:26
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0