Genomgång av allsvenska lagen

Tänkte att vi skulle försöka fokusera lite mer på det som är vår huvudgrej på bloggen. Så HockeyAllsvenskan får sig en genomgång här och nu. Vi börjar med fem första lagen i bokstavsordning:

Almtuna

Har fått ihop truppen relativt snabbt. En rad meriterade värvningar på forwardssidan. Niklas Anger, Stefan Gråhns, Mattias Guter och Daniel Hermansson har samtliga fina poängnoteringar under sina karriärer. Känns som att Bobo Simensen fått sätta större prägel på det här lagbygget. Frågan är bara vilken typ av ishockey som Almtuna kommer stå för till hösten. Jonas Rönnqvist spelstil är snart ett minne blott, anar jag. På målvaktssidan är det dags att släppa fram nästa talang. Ska dock bli intressant att se hur man går vidare utan succétränaren Michael Andréasson.

Bofors

Har fått behålla en kärna utav förra säsongens lag. Då var Bofors ett mittengäng, på nedre halvan. Jag har ingen större anledning att tro att det blir någon större skillnad till hösten. Finns inget som sticker ut riktigt, men en rad nyttiga grovjobbare. I år kryddat med en italiensk-kanadensisk keeper i form av Daniel Bellissimo. Hans kapacitet kommer avgöra en hel del, förstås

Borås

Laget som Malmö Redhawks har förtvivlat svårt emot har förändrat en del. Mest uppmärksammat är trots allt målvaktssidan med dels Jonatan Bjurö, dels och kanske framförallt Magnus Åkerlund. Känns som att Åkerlunds behov av att börja om på lägre nivå och med ett större förtroende kan bli ren jackpot för Borås. Bottenlagen i Allsvenskan jämnar till serien ytterligare som det ser ut i dag. Det som behövs framöver är bättre djup på anfallssidan för BHC.

Leksand

Tommy Salos show i Leksand har tagit fart på allvar. Stora förändringar med både fina tillskott och lite utrensning. Michael Raffl må vara en spännande spelare, men självklart är tungviktarna Pelle Prestberg och Gabriel Karlsson det som kittlar mest. Framförallt att få in en ledare som Karlsson och en måltjuv som Prestberg. Kan Jacob Blomqvist dessutom hitta tillbaka till sitt spel har LIF den bästa arsenalen offensivt. Backsidan har god bredd men ytterligare ommöbleringar väntar under sommaren.

Malmö

Well, Redhawks kommenterar såväl jag som min bloggkollega nästintill dagligen. Malmö är väl en av de klubbar som har mest kvar att förändra eller snarare förbättra. Cirka tio spelare till ska in och majoriteten skall vara så kallade spetsspelare. Omöjligt att bedöma var Leif Strömbergs gäng ligger till på skalan i dag, men kul att se ett par rörliga och spelskickliga backar i Daniel Josefsson och Tero Konttinen. Även Lukas Eriksson blir kul att följa efter sin succésäsong i Oskarshamn.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0