Genomgång av allsvenska lagen

Det har hänt en hel del i Malmö Redhawks de senaste dagarna, så den allsvenska genomgången har hamnat i skymundan. I dag återupptar jag emellertid den och vi kör från och med Mora till och med degraderade Södertälje.

Mora

Succélaget på vårkanten, Mora, kan bygga vidare på sin kultur och har en stabil stomme. Tappen av Mikael Zettergren och Martin Johansson känns såklart men Alexander Sundström (Brynäs) och Tobias Ericsson (AIK) förstärker från Elitserien. Ett ungt målvaktspar blir spännande i Christoffer Bengtsberg och Daniel Hansen. Ser genuint och stabilt ut. Harald Lückner vet alltid vad han gör och Mora blir en svår nöt att knäcka även kommande säsong.

Oskarshamn

Att tappa forwards som Mattias Guter, Lukas Ericsson samt Johan Ryno är naturligtvis aldrig roligt för ett lag som slutade på nedre halvan av tabellen den gångna säsongen. Stefan Pettersson är dessutom ett frågetecken alltjämt. Evan McGrath är ett bra nyförvärv och Morten H. Poulsen kan bli riktigt intressant men inte mycket pekar i dag på att IKO kommer avancera särskilt mycket till hösten.

Rögle

Det ser ljust ut för Rögle. Har fått behålla en rejäl stomme från förra årets fina säsong och just kontinuiteten kommer ge effekt. Om RBK kan hitta goda ersättare till Victor Bartley och Christoffer Persson på backen så finns där chans att konkurrera om en elitserieplats - igen. Känns som att Rögle värvar spelare som har ultimat potential att växa till starka producenter på allsvensk nivå. Tänker på Magnus Häggström och Alexander Bergström framförallt.

Sundsvall

Laget som alltid hänger med i Allsvenskan men som egentligen engagerar väldigt få. Tappet av lagkaptenen Daniel Olsson, som väljer att sluta, blir kännbart. Intressant att se vad den finske forwarden Aatu Hämäläinen kan bidra med, om Adam Rundqvist, Dennis Bozic (med kort förflutet i Malmö) och Magnus Svanberg kan ta nästa steg i karriärren. Sundsvall brukar ju vara en språngbräda till större uppgifter. Ett givet bottenlag i utgångsläget.

Södertälje

På många sätt är väl Malmö Redhawks det mest intressanta laget i årets allsvenska sett till vad som kommer hända rent resultatmässigt. Det känns oförutsägbart, minst sagt. Därefter följer nog Södertälje. Elitserielaget från 2010/2011 har helt raserats och nu har Per Nygårds en enormt svårbemästrad uppgift. Jag har svårt att se en elitseriesatsning för dagens SSK. Visst finns där gott om tid än att förstärka laget och bygga ihop en klart konkurrenskraftig variant men det har varit många tunga tapp som kanske skulle utgjort grunden i lagbygget. Tänker på Lukas Kilström, Fredric Andersson, Robert Carlsson och Linus Videll. Nu är förvisso ett par av de nämnda för bra för allsvenkt spel men det är eller var SSK-ikoner. Troligen blir det ett mycket ungt Södertälje till hösten och jag undrar allt om klubben kommer kunna sikta högre än playoff från start.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0