Fokus på Klasen

Då var han lite mer officiellt presenterad då, Linus Klasen. Artisten, poängplockaren och även blivande lagkaptenen. Att det är en värvning som där finns många åsikter kring råder det inga tvivel om. Klasen är ju i en fantastiskt bra ålder, 25, och har åtskilliga år till på hög nivå framför sig. Det är bara det att han tar en avstickare till Allsvenskan nu. Ja, i värsta fall i tre år. Bara tiden kan utvisa om det verkligen blir så. Utan klausuler, javisst, men avtal kan alltid omförhandlas och brytas i dagens hockeyvärld.

Om vi ska titta på en del områden som är intressanta att kommentera:

Klasen som lagkapten...
Han var lagkapten i Peter Popovics Södertälje 2009/2010 och grabben vill ju vinna, vara delaktig, ha mycket puck och ta ansvar. Han är väl emellertid inte urtypen av den lagkapten jag föredrar och att ta in en ny spelare direkt utifrån till att bli högste ledare är heller inget som tilltalar. Dock känns det som att utmärkelsen främst kom i ett paket, en helhetslösning som Hugo Stenbeck tillsammans med Stefan Nyman och Leif Strömberg arbetat fram. Stenbecks ord har säkerligen vägt tyngst. Han ville ha en artist, ett någorlunda känt namn att presentera. Då får man offra en del. Morten Green hade för övrigt varit min favorit till ett "C" på bröstet i höst.

Klasen som 80-100-poängsman...
Redan 2006/2007 svarade han för 50 pinnar i Allsvenskan med Huddinge. När man även ser till vad han presterat de senaste två säsongerna (nästintill en poäng per match i såväl AHL som Elitserien) så sätts kraven förstås därefter. Men 100 poäng? Nej, det tror jag bestämt att vi inte kommer få se. Allsvenskan är så mycket bättre, tätare och välorganiserad i dag. Det funkar inte så. 80 poäng? Ja, i bästa fall. Jag anar dock ändå att Leif Strömberg och Ulf Taavolas taktik inte kommer gynna Klasen till en sådan poängsumma. Mellan 60 och 70 är realistiskt. Förutsatt att Linus får vara skadefri och att laget som helhet går hyfsat bra.

Klasen som inspiratör...
25-åringen har som lagkapten en viktig uppgift att få Malmö Redhawks att flyga..varje kväll. Han talar gärna om att AHL-livet har lärt honom en hel del, bland annat att det gäller att alltid vara redo. Ska bli oerhört intressant att se hur forwarden klarar av att hålla motivationen uppe. Han kan ju definitivt räkna med att bli hårt markerad och uppvaktad av motståndarlagen. Alla vet vem Linus är och vad han är kapabel till när ytor ges. Ungefär som Carl Söderberg blir han den som motståndarna håller ett extra öga på. Jag tror att Klasen kommer brinna hårt för uppgiften 2011/2012. Om det sen skulle bli fortsatt allsvenskt spel, vilket ändå får ses som en klar risk, står han plötsligt inför sin tuffaste uppgift i karriären: att bibehålla koncentration, noggrannhet och vilja. Malmöfansen har tidigare sett hur det kan gå för spelare med stor potential men som hamnar på fel nivå. Exempelvis stannade Söderberg upp i sin utveckling och vi kan även dra upp Marcus Paulsson som körde fast under sitt andra år i Allsvenskan.

Klasen som årskortssäljare...
Det är ändå tveksamt om en spelare som Linus Klasen på egen hand kan öka tempen kring årskortsförsäljningen. Jag är inte så säker på att många inser vilken spelare klubben har värvat. För det måste jag ändå säga, att värva en spelare som Klasen är kaxigt och visar att Hugo Stenbeck menar allvar med sin intentioner kring Redhawks. Därmed inte sagt att det garanterar framgång på något sätt. Det så många supportrar tappar i den här Silly Season-hysterin är att det ska bli ett lag, med betoning på just lag, av det här också. Det är så Malmö en gång för alla kan bli framgångsrika.
Åter till årskortsförsäljningen då. Tja, Klasen fixar inte 4000 årskort själv (som målet är, dock inte budgeterat). Men säg Linus plus en välkänd målvakt och kanske ytterligare en fräckis på forwardssidan. Då kan det hända saker.

Ja, vi börjar väl så. Jag anar starkt att jag kommer återkomma till Linus Klasen ett antal gånger under hösten och våren. För att han är en spelare som berör behöver ingen tvivla på.

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Fatboy

Jag anser att det fortfarande behövs en center och en forward till första. Ytterliggare en forward till andra, två defensiva backar och en förstemålvakt. Är rätt säker på att Stenbeck kommer få in några intressanta namn till. Tror Kristian Kudroc tar en av backplatserna och hoppas verkligen Henrik Karlsson ansluter som målvakten.

2011-05-17 @ 23:17:37
Postat av: Winnberg

Visst är det så att det fortfarande finns ett par platser öppna, men vi får inte glömma bort att vi i dag skriver den 18 maj. Det är två och en halv månad kvar till Malmö Redhawks gör sitt första ispass inför den kommande säsongen. Således finns det gott om tid att bygga vidare på det stabila fundament som redan lagts. Jag har full tilltro till Stefan Nyman och när nu hela Hockeysverige dessutom kan skåda att klubben menar allvar med satsningen, då borde det dessutom bli något enklare att locka hit fler bra spelare - även om det givetvis finns en nersida med detta också. Hela branschen vet om att Malmö har råd att betala väldigt höga löner.

2011-05-18 @ 15:11:18
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Johan B

Som jag ser det har ledningen gjort sitt första misstag i att sätta kaptensbindeln på Klasen. En kille med noll Malmöanknytning och anseende i klubben förutom sina tidigare prestationer. Ett klart mycket bättre val hade varit Morten Gren som, i mina ögon, är en av de stabilaste centrarna i ligan. Han gör väldigt sällan en dålig match, gör alltid sitt jobb även de dagar pucken inte studsar med honom. Det är ett kaptensämne för mig. Kommer Klasen göra detta jobb borta mot Sundsvall, Borås, Bofors osv när/om pucken inte studsar med honom? Tveksamt tror jag.

Precis som du även påpekar Olsson så finns risken att det bli AS-spel även nästa säsong och hur hanterar Klasen det? Inte bra tror jag då Klasen aldrig tidigare i karriären stått still. Han har alltid gått vidare personligen eller laget han spelar i.

Men hur som helst ska det bli intressant att följa honom, framförallt under de tråkiga bortamatcherna i November.

2011-05-18 @ 21:28:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0