En galet snygg straff och lite annat

Sverige vann planenligt mot fransmännen i går, men det är faktiskt först under morgondagen och måndagen som Tre Kronor sätts på prov.

 

Viktor Fasth hyllas på nytt efter att ha hållit nollan två av tre VM-matcher. Visst har AIK:aren varit bra, men det är kanske läge att bryta ner de två nollorna en aning. De har kommit mot Österrike och Frankrike. Det faktum att han hållit nollan mot dessa lag är inte något som direkt imponerar på mig. Men ser man till hans spel totalt sett över de tre matcher han gjort så har han självklart varit mycket bra. Men hypen kring nollorna är kanske lite väl mycket.

 

# # #

 

Finland tog två livsviktiga poäng mot Tyskland i går. I den matchen bjöd dessutom 18-årige Mikael Granlund på hela VM:s höjdpunkt. Har ni inte sett straffen? Klicka då på länken nedan!

 

http://www.youtube.com/watch?v=NFooCdf7MwE&feature=player_embedded#at=19

 

# # #

 

Antiklimax. Det är annars det stora ordet för VM just nu. Slovakien har dunkat in mer eller mindre alla stjärnor som finns att tillgå. Och ändå är man på väg rakt ur turneringen redan i gruppspelet. Tre uddamålsförluster mot Tyskland, Ryssland och nu Tjeckien gör att läget ser långt ifrån ljust ut för hemmanationen.

 

# # #

 

Vad händer i Nordamerika då? Jo, Detroit lever fortfarande. Nattens uddamålsseger gör att det åtminstone blir en ny vända till Kalifornien i den matchserien.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0