Är SSK Syd komplett?

Silly Seasons följetång för Malmö Redhawks har varit Södertälje Sportklubb. Eller snarare ankytningen till den degraderade klubben. Med sportchefen Stefan Nyman, tränarparet Leif Strömberg och Ulf Taavola, målvakten Pontus Sjögren, backen Daniel Josefsson och anfallsspelarna Robert Carlsson, Linus Klasen samt Tomas Kollar så är det totalt åtta personer med förflutet i SSK. Redhawks har benämnts både som Malmö Sportklubb och SSK Syd därefter. Halvt på skämt, halvt på allvar.

Är det då över med före detta SSK:are som ansluter till Malmö? Det finns väl åtminstone tre spelare på marknaden i dag som det ryktas om. Det troliga är väl att det åtminstone blir en till.

Kristian Kudroc är en storväxt back med defensiven som den stora styrkan. Har två säsonger bakom sig i Södertälje i Elitserien och var till och med assisterande lagkapten sista året. Den i dag 30-årige jätten har sedan han återvände till Europa och allsvenska Hammarby(!) därefter enbart spelat i högstaligan i Sverige respektive Finland. Stora minuset för Kristian är antalet utvisningsminuter och bristen i tempot. Hur stor chansen är att han hamnar i Malmö? Känns som relativt hög.

Tim Heed är på allsvensk nivå en grym offensiv back. Det bevisade han med all tydlighet i Växjö Lakers under vintern. Har ett bra skott men kanske också framförallt ett fint passningsspel och kyla i sina ageranden. Behöver emellertid jobba på sin defensiv, där det finns klara brister. Heed ska ha haft ett nytt kontraktsförslag från "riktiga" SSK ett par veckor nu, men uppgifter i Täljeland gör gällande att Malmö och Skellefteå har blandat sig in i leken. På hemmaplan ser vi dock inga rykten om Tim. Kommer troligen inte hamna i Redhawks, men det är inte lönt att utesluta något. Vi är ju trots allt SSK Syd...

Frölunda har ekonomiska problem och Dragan Umicevic är en forward som klubben gärna hittar en lösning med. Har en lite brokig karriär nu på slutet men är en artist på sina bästa dagar. Spelskicklig och bra i powerplay. Dock är varken tempot eller kontinuiteten i insatserna till hans fördel. Gronvitasumo.se hävdar att Malmö har hört sig för om Dragans framtid och jag håller det inte som otroligt. Personligen ser jag inte Umicevic som en drömspelare direkt. Tycker lagbygget i och med Jesper Mattssons återkomst fick den här typen av spelare som passar extra bra in i powerplay. Dessutom finns redan en färgstark lirare i Linus Klasen också. Dragan känns lite som en outsider i dagsläget. Jag förespråkar klart snabbare "wings".

Summa summarum, Kudroc bör vara den som är mest aktuell. Han stämmer väldigt bra in på vad Redawks söker härnäst (en defensivt stark back som står upp framför eget mål). Jag garderar nog i första hand med Umicevic.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0