#21 tar centerplats

Då var det officiellt klart. Jesper Mattsson är tillbaka i stan. Ett ettårskontrakt är det som gäller. Kommentaren som kom den officiella vägen var rätt så torftig. Knappast värdig en situation som denna. Till sydsvenskan.se är Stefan Nyman lite mer konkret och berättar mer ingående hur man har resonerat.
- Vi har startat något nytt, från grunden. Vi är här och nu och vi tittar framåt, säger nye sportchefen till SDS och poängterar dessutom att parterna har haft en diskussion över en längre tid.

Till hockeysverige.se berättar anfallaren följande:
- Allt som hände förra säsongen lade jag bakom mig när jag flyttade till Frölunda. Familjen bodde kvar i Staffanstorp under tiden och det känns bara bra att vara tillbaka här.

Jesper Mattsson är precis som Linus Klasen ett så pass hett ämne att jag tänkte köra lite djupare kommentarer.

Mattsson som ledare...
Jag tror den stora missuppfattningen i allmänhet har varit på den här punkten. Låt mig slå fast att Jesper inte är en given lagkapten på något sätt. Han är inte rätt typ. Nu har som bekant Linus Klasen blivit utsedd till kapten redan så det blir inte aktuellt i vilket fall. Men att "Jeppe" inte får den titeln igen är helrätt. Sydsvenskans Kent Jönsson berättade i vintras om att tidigare lagkamrater till #21 inte kunde se honom som en naturlig ledare, däremot har han gott om åsikter och tankar kring hur spelet skall spelas. Det är en helt annan sak. Drivet, bränsletillförlsen och kämpaandan är det andra spelare som ska tillföra laget. Jespers stora kvaliteter ligger i det offensiva spelet och där måste tränaren ge honom utrymme att få utlopp för sitt kunnande. Det kommer Leif Strömberg fixa.

Mattsson som poängmaskin...
Definitivt kan Staffanstorpspågen sluta topp-3 i den interna poängligan. Han låg på 0,8 pinnar per match förra säsongen i Allsvenskan men hade då omständigheter som gjorde allt mycket svårare än vad jag anar att det kommer bli till hösten. Tänk vad mycket mer Leif Strömberg och Ulf Taavola kan få användning av Mattssons passningsspel i powerplay (och även hans skott). I stället för Robin Weihager så finns nu en J.D. Forrest och/eller en Daniel Josefsson att lägga mackor till på blålinjen. Dessutom kan Strömberg matcha trollgubben Klasen samtidigt som Jesper vilket innebär att det i år faktiskt kan bli öppna ytor för antingen Klasen eller Mattsson.

Mattsson som center...
Stefan Nyman berättar för Sydsvenskan att han och "Leffe" ser Mattsson som center i första hand. Den rollen hade han i Malmö också i höstas. Det är väl rätt logiskt egentligen. Jesper har i dag inte tempot för att vara ytterforward. Förstecenter? Nja, det tvivlar jag på. Tror att Nyman vill ha något ännu vassare där just för att skapa ett djup i anfallsbesättningen. Det är i övrigt klart positivt att ha möjlighet att sätta in Jesper såväl som ytterforward som back.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0