Oscar Alsenfelts lön

Växjö har gått fram som en ångvält hittills i Kvalserien och besegrar man MODO hemma i kväll, då är Elitserien väldigt nära. Vad jag personligen anser om den småländska klubben är känt hos en del. Jag vill trots detta belysa en faktor som jag tycker är mer intressant än någon annan. Ni minns säkert att Oscar Alsenfelt stängdes av och bötfälldes under säsongen för att ha använt sin stöt på ett icke godtagbart sätt. Det som är/var värt att beakta i detta fall är bötesbeloppet. Lommasonen Oscar fick lätta på lädret och betala – mäktiga femhundra spänn!

 

Alsenfelt fick böta motsvarande en matchs avstängning. Bötesbeloppen är, som ni säkert vet, baserade på vilken månadslön spelaren ifråga har. För att det ska vara möjligt att få så lite som 500 svenska riskdaler i böter får man inte lov att tjäna ett öre över 5 000 i månaden.

 

Nu ska jag omedelbart erkänna att jag inte har en aning om hur mycket succékeepern faktiskt har i lön däruppe i Småland, men jag har svårt att se hur en 23-åring kan leva på de pengarna. Jag är själv student och är oerhört glad över att jag har ett extrajobb som gör att jag kan dryga ut studiemedlet – ett studiemedel som dessutom nästan är dubbelt så stort som Oscars lön.

 

Jag vill absolut inte gå ut och beskylla Växjö för att betala svarta löner till sina spelare, men jag har av någon anledning haft känslan av att så faktiskt kan vara fallet och dessutom haft denna känsla under en ganska lång tid.

 

Jag skulle hursomhelst vilja se en granskning av lönerna i HockeyAllsvenskan.

 

Och när vi ändå är inne på granskningar så kan vi kanske börja granska det här med assistpoänger också. Annars är det lika bra att lägga ner hela poängligan. Jag har två klara exempel i minnet.

 

  • När Redhawks besegrade Mora hemma i förläning avgjorde Patrik Hersley. Han bröt själv en passning på tennis i egen zon, skrinnade iväg på en offensiv utflykt och hittade luckan mellan benen på Daniel Hansen. Jesper Mattsson noterades, helt obegripligt, för en assist vid detta mål.
  • Exempel nummer två är hämtat från just Växjö och den överkörning Redhawks råkade ut för uppe i Värendshallen tidigt i höstas. Anton Blomqvist försökte slå en puck sarg ut från egen zon, men misslyckades och trissan snappades upp av Daniel Åhsberg. Den förre Rögle- och Oskarshamnsliraren kunde ostört trampa in i slottet och hänga pucken i nät – och, helt obegripligt, noterades David Lundbohm för en assist på detta mål.

 

Lite mer professionalism och granskning är något jag efterlyser – och det snarast.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0