Osäkra kort

Visst känns det som att vi är i väntans tider. Efter en säsong i enorm antiklimax har Silly Season inletts på ungefär samma sätt. Nåja, Westerholms och Roger Ohlsson har signats. Givetvis en viktig start för Stefan Nyman då tvillingarna på kort tid blivit affischnamn och dessutom blir Ponthus och Pathrik relativt billiga lösningar sett till den förmodade istid de kommer att ha.

Det kommer bli intressant att följa Nymans lagbygge i stort. Det känns inte som att vi har givna lösningar och svar på vilka som kommer få stanna respektive lämna. Stefan har ändå följt det på distans stora delar av säsongen och kom egentligen in i det på allvar när säsongen höll på att glida ur händerna fullständigt, vilket den som bekant till sist också gjorde.

Om vi ska ta upp några osäkra kort:

Patrik Hersley har en svagt nedåtgående kurva och kändes en aning mer nonchalant under 2010/2011 än året innan under Göran Karlströms ledning. Hersley har kvaliteter nog för att ta plats, men måste också bruka allvar oftare. Lär få fortsätta, men bara till rätt pris.

Marcus Olssons karriär har verkligen gått i stå och frågan är om Olsson är rätt man att satsa på om man vill höja ambitionsnivån. Svag tekare, allt mindre företagsam i spelet. Skadeproblem till och från. Det känns ljummet. Roger Ohlsson ska ta plats också och jag har svårt att se Marcus roll i det framtida laget. Marcus vara eller icke vara hänger nog mycket på hur stor bredden ska vara i höstens uppsättning.

Backen/centern/ytterforwarden Victor Svensson presterade sin bästa säsong hittills i karriären under Robert Olsson. En av få, för övrigt. Victor är användbar och laglojal. Brinner för klubbens färger och accepterar en begränsad roll. Nog så viktigt om det ska bli god balans i laget. Även för Svenssons del handlar det till stor del om hur bred trupp Malmö Redhawks ska ha. Jag bedömer Victors chanser att få nytt kontrakt som större än Marcus Olssons. Faktiskt.

Annars har som bekant Nyman och Leif Strömberg varit positiva till en förlängning med bland andra Robin Alvarez och Morten Green. Alvarez känns självklar, när det kommer till Green så är det under förutsättning att han blir tredjecenter 2011/2012. Så pass hård ska konkurrensen vara på centersidan om Malmö ska bli ett lag för absoluta toppen.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0