Konttinen till Malmö - gärna för mig!

Den offensivt skicklige Oskarshamnsbacken Tero Konttinen blir inte kvar hos ugglorna. Det stod klart under gårdagen, då IKO:s Sportchef, Roger Jönsson, bekräftade att finländaren nobbat klubbens erbjudande till fördel för en annan allsvensk klubb.

 

Under den gångna säsongen har Konttinen imponerat stort på mig. Han är precis en sådan back som faller mig väl i smaken. Jag är svag för mindre, skridskoskickliga spelare – och i denna kategori återfinns utan tvekan 25-åringen (som fyller 26 i sommar).

 

Jag tycker också att det är dags för Redhawks att börja sondera terrängen i HockeyAllsvenskan och försöka plocka russinen ur den allsvenska kakan. I dags dato är det extremt viktigt att hitta spelare som fortfarande brinner för att bli bättre och dessutom strävar efter att, i framtiden, spela på så hög nivå som möjligt. Den svenska andradivisionen kryllar av talangfulla killar runt 23 till 26 år. Tittar vi på spelare i andra (topp)klubbar så återfinns här mängder av spelare som tidigare varit stjärnor i lite mindre klubbar. I Örebro återfinns exempelvis Johan Sjödell-Wiklander, Jon Palmebjörk och Pär Edblom. Växjö har plockat upp spelare som Daniel Åhsberg, Johan Andersson och Anders Eriksson. Och Rögle har hämtat in spelare som Christoffer Persson, Alexander Johansson och Patrik Bergström.

 

Nu tog jag bara dessa spelare som rena exempel på spelare som varit tongivande i andra allsvenska lag och sedan hamnat i en toppklubb och gjort ett fullgott arbete där.

 

Jag hoppas innerligt att Stefan Nyman inte letar efter tunga namn, utan att han istället lyfter blicken och lyckas plocka upp spelare som fortfarande är på väg uppåt i karriären och har den rätta mentaliteten – att vilja bli en bättre spelare varje dag – på varje träning.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0