J20 avslutade snyggt på hemmaplan

Sista hemmamatchen för säsongen slutade i 2-0-seger för Malmös J20-lag. Limhamns ishall var välbesökt och profiler som Marcus Magnertoft, Juha Riihijärvi och Mikael Wahlberg noterades på plats. Dessutom, förstås, ett gäng talangscouter från olika NHL-klubbar. Matchen var jämn och rätt så chansfattig. Malmö hade problem med Skellefteås fysik men gav aldrig upp och vann genom att vinna just kampen där ute.

Jonatan Bjurö spelade ett tryggt målvaktsspel och var en matchvinnare. En annan blev Nikolai Meyer som bröt måltorkan på Limhamn med mindre än sju minuter kvar av ordinarie tid. Oliver Widding-Persson slog en sidledspass till Meyer som nöp dit den direkt. 2-0-målet kom i slutminuten i ett tomt Skellefteåmål genom store krigaren Viktor Holmqvist. Framspelningspoäng fick Malmös bäste spelare för kvällen, Roger Ohlsson. Roger tog för sig riktigt bra och blandade krigandet med finurlighet och smartness.

Till helgen går slutspelsfighten vidare. Då i Skellefteå. Tufft blir det, men efter segern i kväll känns det plötsligt möjligt.

# # #

Kvalserien då.

Att Växjö går till Elitserien känns.. nästan givet nu. Jag är inte förvånad när det gäller Lakers. Den moderna ishockeyn finns i Växjö. Dessutom finns passion och vilja. Det existerar emellertid inte hos Södertälje och MODO i samma grad. Därför kan det faktiskt bli två nya elitserielag till hösten. Rögle är otäckt nära en ny elitserieåterkomst.

Självklart är utgångsläget så att MODO och Södertälje har allt att förlora, men bristen på harmoni är genant tydlig i båda elitserielagen. Att Challe Berglund har trubbel i Ö-vik kan ingen blunda för. Att Peter Popovic har svårt att få med sig vissa legoknektar i Tälje är också uppenbart.

Rögle tar emot Södertälje på söndag i Ängelholm. Då kan faktiskt SSK så gott som åka ur finrummet.

Sanslöst.

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Fredrik N

redline ligger från och med nu i kategorin favoriter i min Browser!



Lycka till!

2011-03-31 @ 12:28:02
Postat av: Storkas

bloggen verkar seriös och välskriven, kommer absolut att kolla in här då och då!



lycka till!

2011-03-31 @ 12:57:03
Postat av: Winnberg

Kul att höra Fredrik! Nu sätter du dessutom press på oss att leverera ;)

2011-03-31 @ 12:57:16
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0