Winnberg tippar allsvenskan - plats 6: Södertälje

Säsongens mest svårbedömda lag. Södertälje har tvingats genomgå samma stålbad som Rögle gjorde i fjol, dvs mer eller mindre hela fjolårstruppen har valt att lämna. Detta behöver dock inte enbart vara något dåligt. Bevisligen lyckades de spelare som representerade SSK under fjolåret inte hålla laget kvar i Elitserien – och ett nybygge är kanske den rätta vägen att vandra. Dock har man åkt på ett antal tunga tapp. Då jag är något färgad i ärendet tänker jag utesluta trion som lämnat för spel i Malmö, men spelare som Lukas Kilström, Fredric Andersson och Mattias Carlsson hade varit guld värda att få med sig på återtåget. Detta är dessutom spelare som kanske hade mått bra av att ta ett år i HockeyAllsvenskan och få vara dominerande spelare i serien. Nu har Per Nygårds fått bygga från scratch, men han saknar fortfarande den kanske viktigaste pusselbiten – vem ska vakta kassen? SSK står fortfarande utan keeper. Hittar lagledningen en kanon här kan det bära hela vägen till Kvalserien, annars tror jag det kan bli en något tung vinter i Kringelstaden.

 

Nyförvärv

Fredrik Sonntag (back), Andreas Hjelm (back), Kurt Davis (back), Ziga Jeglic (forward), Robert Sabolic (forward), Tony Lagerström (forward), Emil Billberg (forward) och Chistofer Bild (forward).

 

Förluster

Riku Helenius (målvakt), Pontus Sjögren (målvakt), Lukas Kilström (back), Markus Seikola (back), Timo Seppänen (back), Aarto Laatikainen (back), Tim Heed (back), Ryan Lasch (forward), Robert Carlsson (forward), Fredric Andersson (forward), Mattias Carlsson (forward), Linus Videll (forward) och Jonas Almtorp (forward).

 

Stjärnan

Robert Sabolic

Den unge slovenen svarade för en mycket fin säsong i den österrikiska ligan under fjolåret. Han placerade sig på en sjätte plats i poängligan och var seriens näst bäste målskytt. Dessutom svarade Sabolic för ett fint VM, där han noterades för fyra poäng på sex matcher. I dagsläget en av de klarast lysande stjärnorna på Södertäljehimlen.

 

Doldisen

Tony Lagerström

Stockholmsgrabben är tillbaka i Södertälje efter tre års exil i Mora, där han aldrig lyfte riktigt till de höjder som han mycket väl kan komma att nå i vinter. Lagerström är en potentiell stjärna på allsvensk nivå och jag tror att miljöombytet kan vara precis det han behöver för att explodera. Med rätt support från ledarhåll kan han mycket väl växa ut till poängkung i årets upplaga av SSK.

 

Kanonen

Thom Flodqvist

Snart 21-årige Flodqvist var under junioråren ständigt Södertäljes J20-lags farligaste vapen framåt. Han har ännu inte hunnit göra några större avtryck i A-laget, men i vinter kommer han att få chansen att göra det. Han visade i fjol att han håller på allsvensk nivå genom att göra 8 poäng på 14 matcher i Oskarshamn, där han befann sig på ett kortare lån. Jag tror vi kommer att få se mycket av Thom Flodqvist i vinter.

 

Kalkonen

Mathias Månsson

Han var en av få från fjolårslaget som valde att förlänga sitt kontrakt. Jag ska inte sitta här och vara synisk, men jag har svårt att se att han hade särskilt många erbjudande från andra håll. Åtminstone inga attraktiva sådana. Jag har aldrig varit något fan av Månsson och jag har fortfarande svårt att se att han faktiskt representerat Tre Kronor i VM-sammanhang. Nej, det blir ett nytt dystert år för Gävlekillen.

 

1.

2.

3.

4.

5.

6. Södertälje SK

7. VIK Västerås IK

8. Mora IK

9. Bofors IK

10. IK Oskarshamn

11. IF Troja-Ljungby

12. Tingsryds AIF

13. Borås HC

14. IF Sundsvall Hockey

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0