Winnberg tippar allsvenskan - plats 5: Almtuna

Uppsalalaget ser riktigt vasst ut. Det lag Bobo Simensen kan mönstra till kommande säsongen ser ut att kunna vara det starkaste Almtunalaget någonsin. Förvisso finns det frågetecken kring målvaktssidan. Såväl Fredrik Pettersson-Wentzel som Magnus Hellberg återfinns nu i Elitserien. Dock har säkert både Frölundalånet Linus Fernström och Adam Reideborn kapacitet att ta laget till en framskjuten placering. Men det är framför allt på forwardssidan som Almtuna ser riktigt starka ut. Vassa killar som Robert Kimby och Fredrik Vestberg är klubben trogen och laguppställningen har spetsat med Niklas Anger, Stefan Gråhns, Daniel Hermansson och Mattias Guter. Almtuna borde vara ett målfarligt lag i vinter.

 

Nyförvärv

Alexander Hamberg (målvakt), Julius Larsson (back), Patrik Nevalainen (back), Mattias Guter (forward), Stefan Gråhns (forward), Daniel Hermansson (forward) och Niklas Anger (forward).

 

Förluster

Magnus Hellberg (målvakt), Fredrik Pettersson-Wentzel (målvakt), Magnus Svanberg (back), Niklas Andersson (back), Jimmie Kraft (forward), och Joachim Gellerstedt (forward).

 

Stjärnan

Niklas Anger

Utan tvekan är stockholmaren Anger det största namnet i årets upplaga av Almtuna. Han kommer till HockeyAllsvenskan med fina meriter som närmast innebar drygt en poäng per match i den italienska ligan. Tidigare har han producerat i såväl Schweiz som i Elitserien, även om sejouren i Timrå knappast kan klassificeras som lyckad.

 

Doldisen

Fredrik Sandgren

Den 29-årige backen har under de senaste säsongerna varit en av Almtunas främsta backar, såväl i det offensiva som defensiva spelet. För trots att det kanske är i spelet utan puck och i positionsspelet som Sandgren har sina stora styrkor så är han också en pålitlig poängplockare som besitter ett fint spelsinne och ett vasst skott.

 

Kanonen

Mattias Guter

Trollgubben Guter gjorde succé under sina ett och ett halvt år i Oskarshamn. Nu ska han ta nästa kliv i Uppsala. Den snart 23-årige forwarden är urtypen för spelare med lite mindre storlek – han lever till 100 % på sin fina teknik, goda fart och kvicka riktningsförändringar. En av HockeyAllsvenskans roligaste spelarna att titta på.

 

Kalkonen

Niklas Anger

Anger må vara det största namnet i årets Almtuna, men jag är rädd för att han inte klarar av att leva upp till förväntningarna. Han har förvisso producerat bra i Alleghe, men frågan är hur pass bra den italienska ligan egentligen är. Året i Timrå var en katastrof. Nu kommer han förvisso få en större roll, men jag tror han kan få svårt att komma upp i den produktion som man kan förvänta sig av en spelare av Angers kaliber.

 

1.

2.

3.

4.

5. Almtuna IS

6. Södertälje SK

7. VIK Västerås Hockey

8. Mora IK

9. Bofors IK

10. IK Oskarshamn

11. IF Troja-Ljungby

12. Tingsryds AIF

13. Borås HC

14. IF Sundsvall Hockey

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0