Winnberg tippar allsvenskan - plats 3: Örebro

Redan under fjolåret var man ett av seriens vassaste lag och man ser inte sämre ut inför den kommande säsongen. Peter Andersson förfogar över en mycket spännande trupp där inte minst Conny Strömberg är en profil större än de flesta andra i ligan. Jag ser egentligen inte några större brister i lagbygget. Det skulle i så fall vara backbesättningen som ser något tunn ut, men samtidigt är det mer eller mindre samma spelare som i fjol var med om att föra laget till en tredjeplats. Tanken är att truppen ska spetsat med ytterligare något nyförvärv och det har ryktats om Jared Aulin, som i fjol representerade Leksands IF och svarade för 30 poäng på 36 matcher. Örebro vill inte känna sig tvungna att förlita sig till produktion från formationen med Strömberg, Henrik Löwdahl och Johan Wiklander – man vill även finna spelare som kan producera i formationerna en bit längre ner.

 

Nyförvärv

Andro Michel (målvakt), Nicklas Dahlberg (målvakt), Joel Johansson (back), Jens Skålberg (back), Henrik Björklund (forward) och Emil Kåberg (forward).

 

Förluster

Johan Svensson (målvakt), Michal Zajkowski (målvakt), Emil Axelsson (back), Albin Lorentzon (back), Robin Olsson (back), Ryan Gunderson (back), Marcus Jonasén (forward), Michal Lukac (forward), Markus Andersson (forward) och Fredrik Orrsten (forward).

 

Stjärnan

Conny Strömberg

En av seriens absolut största profiler – såväl på som utanför banan. Producerar han inte snygga mål och assist så kan det antingen komma en klubba flygandes i huvudhöjd eller så är han ute och snurrar på diverse nattklubbar. Det händer alltid saker kring Socker-Conny. Han har plockat hem poängligan under de två senaste säsongerna och jag blir inte förvånad om han klämmer till med ett hattrick.

 

Doldisen

Jon Palmebjörk

Fjolårets förvärv från Sundsvall hade förvisso en bra debutsäsong i Örebro, men han är knappast den spelare som får de stora rubrikerna. 25-årige Palmebjörk är en spelare som mycket väl skulle kunna snitta en poäng per match i vinter om han får rätt förtroende från sina tränare.

 

Kanonen

Peter Andersson

Här pratar vi om backtalangen och inte om tränaren. 20-åringen har verktygslådan full och är bra såväl offensivt som defensivt. Andersson, som är på lån från Vancouver Canucks, har ännu inte fått det där riktiga genombrottet, men han kan mycket väl komma att få det i vinter. Andersson kanske rent av kan fylla luckan efter Ryan Gunderson.

 

Kalkonen

Joel Johansson

Här går jag egentligen enbart på andrahandsinformation från Ljungbyhåll. Joel besitter utan tvekan en stor potential, men enligt uppgifter tror han nog lite för mycket om sig själv. Ett bra självförtroende är förvisso aldrig fel, men man ska inte heller sväva iväg och tappa kontakten med verkligheten. Frågan är dessutom om Örebro var det rätta klubbvalet?

 

1.

2.

3. Örebro

4. Leksands IF

5. Almtuna IS

6. Södertälje SK

7. VIK Västerås Hockey

8. Mora IK

9. Bofors IK

10. IK Oskarshamn

11. IF Troja-Ljungby

12. Tingsryds AIF

13. Borås HC

14. IF Sundsvall Hockey

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: John W

Trevlig "tipsläsning"! Mycket välgenomarbetade och intressanta alster.



Det blir för övrigt spännande att se vem som kniper förstaplatsen... :) Vågar du ranka "lillebror" lägre? :)

2011-06-28 @ 22:07:48
URL: http://www.dragskott.nu
Postat av: Winnberg

Kul att höra John! Du får väl se i morgon ;) Nu är det spoileralert på detta, men jag har gjort en justering på de två första platserna sedan mitt ursprungstips.

2011-06-28 @ 23:13:29
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0