Winnberg tippar allsvenskan - plats 2: Rögle

Till skillnad från förra sommaren så har Rögle haft det lugnt på silly season-fronten. Man har fått behålla stora delar av fjolårstruppen och egentligen bara tappat backarna Victor Bartley och Christoffer Persson. Björn Hellkvist kan nu istället fortsätta på den inslagna vägen och i höst lär Rögle vara redo från första nedsläpp – något man verkligen inte var i fjol, då truppen var helt ny och inte var samspelt. Det tog tid för fjolårets upplaga RBK att bli ett stabilt topplag, men när man väl tagit sig dit så var man konstant ett av seriens främsta lag – och var dessutom inte långt ifrån att ta sig tillbaka till Elitserien. Finns det något som helst frågetecken kring årets Rögle så är det backsidan. Daniel Sondell har förvisso hämtats in, men någon direkt ersättare till klassbacken Bartley har ännu inte värvats. Finner RBK ett vasst nyförvärv kommer man att utan tvekan att vara en utmanare till att kliva upp ett snäpp i det svenska seriesystemet.

 

Nyförvärv

Daniel Sondell (back), Alexander Bergström (forward), Magnus Häggström (forward) och Kirill Starkov (forward).

 

Förluster

Mads Bödker (back), Victor Bartley (back), Christoffer Persson (back), Adam Hobson (forward), Patrik Bergström (back) och Carl Gustafsson (forward).

 

Stjärnan

Ted Brithén

Jag fullständigt älskar Ted Brithén och det han presterar ute på isen. En modern center som är pålitligt såväl offensivt som defensivt. Han ä, precis som så många av sina lagkamrater, en god skridskoåkare, har ett utomordentligt spelsinne och ett bra skott. Med andra ord alla kvaliteter som krävs för att leda detta Rögle. Jag tror att vi finner Brithén högt upp i poängligan när vi summerar säsongen.

 

Doldisen

Alexander Johansson

Precis som Brithén är Johansson en god tvåvägscenter. Inte närmelsevis så imponerande offensivt som sin centerkollega, men en perfekt spelare att ha i de något lägre kedjeformationerna. Hans defensiva kvaliteter är bland de främsta i serien, något som gör honom mycket viktig för sitt lag, inte minst i spel i numerärt underläge.

 

Kanonen

Magnus Häggström

MODO-killen Häggström kommer till Ängelholm efter två säsonger i Elitserien, två säsonger med väldigt olika utseende. I fjol fanns han på lån till Sundsvall och visade att han kan producera i stor utsträckning på allsvensk nivå och han kan mycket väl komma att bli en viktig nyckel i Rögles lagbygge.

 

Kalkonen

Jonas Fransson

Det känns aningen hårt att sätta fjolårssäsongens bästa målvakt som årets kalkon, men jag har svårt att se att Fransson skulle kunna upprepa fjolårssuccén. Då kom han fram som något av en doldis och var egentligen inte ens tänkt som förstaval. Hans imponerande spel var dock en starkt bidragande orsak till att Rögle gick så pass bra som man gjorde. Jag tror inte att Fransson kommer att vara direkt svag i vinter, men jag tror inte på samma dundersuccé.

 

1.

2. Rögle BK

3. Örebro HK

4. Leksands IF

5. Almtuna IS

6. Södertälje SK

7. VIK Västerås Hockey

8. Mora IK

9. Bofors IK

10. IK Oskarshamn

11. IF Troja-Ljungby

12. Tingsryds AIF

13. Borås HC

14. IF Sundsvall Hockey

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0