Winnberg tippar allsvenskan - plats 14: Sundsvall

Jag tänkte passa på att inleda en tippning av HockeyAllsvenskan. Vi befinner oss fortfarande i ett tidigt skede, men en genomgång av samtliga lag är alltid ett roligt inslag. Hoppas ni också tycker det.

Tyvärr, seriens lågbudgetlag kommer att hålla till långt nere i botten även denna säsong. Att norrlänningarna lyckades undvika negativt kvalspel i fjol får ses som en stor bedrift. Som vanligt hänger det till stor del på vilka spelare som Sundsvall lyckas få in på lån, men det finns faktiskt ett par intressanta namn på kontrakt redan nu. Förvisso är det två lån som i mina ögon ser mest spännande ut i dagsläget – Eric Moe och Jeremy Boyce-Rotevall. Moe floppade rejält i Leksand, men är en back med stor potential. I Sundsvall bör han få en stor roll och tillbaka på hemmaplan hoppas jag att han åter får karriären på rätt spår. Att få följa Boyce på lite närmre håll i vinter ska bli kul. 17-åringen är en ordentlig talang och kan bli en av seriens stora attraktioner.

 

Nyförvärv

Dennis Bozic (back), Niklas Enberg (back), Johan Eriksson (back), Magnus Svanberg (back), Mattias Wennerberg (forward), Adam Rundqvist (forward) och Aatu Hämäläinen (forward).

 

Förluster

Sebastian Ström (back), Marcus Högström (back), Karl-Johan Lundström (back), Nicklas Westerlind (back), Daniel Wågström (back), Daniel Olsson (forward), Martin Sandgren (forward), Nicklas Johansson (forward) och Jörgen Nordlöf (forward).

 

Stjärnan

Jeremy Boyce-Rotevall

Kan komma att göra storsuccé trots sin unga ålder. J-landslagsman som kanske kan bli aktuell för JVM-spel redan i vinter, trots att han bara är förstaårs A-junior.


Doldisen

Gustaf Thorell

Var en av de mest tongivande spelarna i fjolårsupplagan av Sundsvall. Trots det så räknar jag det förre Färjestadsforwarden som doldis. Det är inte många i vårt avlånga land som har särskilt bra koll på Thorell.

 

Kanonen

Eric Moe

Jag tror stenhårt på att detta kommer att vara Eric Moes revanschår. Den offensive backen är fortfarande ung, 23 år, och har redan visat att han kan producera – och detta dessutom på Elitserienivå. I Sundsvall lär han få mängder med istid och han kommer att visa att fjolåret bara var ett olycksfall i arbetet.

 

Kalkonen

Aatu Hämäläinen

Det är nästintill omöjligt att finna potentiella floppar i ett lag som Sundsvall, men en invärvad finne är det närmsta jag kommer en ”kalkon”.

/Winnberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0