Winnberg tippar allsvenskan - plats 12: Tingsryd

Fjolårets satsning blev minst sagt ingen lyckad affär. Men man tar nya tag i de småländska skogarna och jag tror att man kommer att hoppa upp ett pinnhål jämfört med den gångna säsongen. Mycket hänger förvisso på vad man får ut ur sina nyförvärv. Michal Zajokwski ser på förhand ut som en mycket bra värvning, likaså danske VM-backen Philip Hersby och förre Växjöcentern Dustin Johner. Desto större frågetecken får sättas efter de två andra transatlanterna, Chris Higgins och Joe Pereira. I fjol placerade sig Tingsryd såväl på första som andra plats i en kategori – att sparka tränare. Förhoppningsvis har man nu hittat rätt med Joakim Fagervall vid rodret. Kontinuitet kan nog vara ett nyckelord under säsongen som kommer.

 

Nyförvärv

Michal Zajkowski (målvakt), Philip Hersby (back), Joe Pereira (forward), Chris Higgins (forward), Dustin Johner (forward), Tomas Larsson (forward), David Laudius (forward) och Christian Jacobsson (forward).

 

Förluster

Victor Tisell (målvakt), Juha Gustafsson (back), Julius Larsson (back), Fredrik Hansson (forward), Matt Davidson (forward), Henrik Thegel (forward), Thomas Lundström (forward) och János Vas (forward).

 

Stjärnan

Tom Koivisto

En av få fjolårsvärvningar som faktiskt levde upp till förväntningarna. Den offensive backen håller fortfarande en hög klass och tillhör toppskiktet av seriens försvarsspelare. Utan tvekan det största namnet i Tingrsyd.

 

Doldisen

Simon Stark

Att han är en uppskattad spelare i Dackehallen råder det ingen som helst tvekan om, men runt om i Hockeysverige så är det inte många som har koll på Simon Stark. Grovjobbaren som alltid går in för fullt i varje närkamp är dessutom målfarlig och jag skulle inte bli förvånad om han tillhör lagets främsta målskyttar den kommande säsongen.

 

Kanonen

Philip Hersby

VM-backen har varit en tungviktspjäs hemma i den danska ligan för sitt Hvidovre och jag tror att han kommer att vara detsamma för Tingsryd. Bör tillhöra toppskiktet av HockeyAllsvenskans backar och trots att han bara är 26 så besitter han en del rutin som kan vara nog så viktig.

 

Kalkonen

Joe Pereira

Amerikanen kommer till Småland med väldigt bristfälliga meriter och på pappret ser detta inte ut att vara någon vidare värvning. Men å andra sidan kan såväl Pereira som Higgins bli riktiga fynd som leder sitt Tingsryd till position högre upp i tabellen. På förhand intar jag dock en tvivlande position.

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12. Tingsryds AIF

13. Borås HC

14. IF Sundsvall Hockey

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Anonym

Att sätta Christian Jacobsson som nyförvärv år lite väl mycket EP inspirerat. Han gjorde comeback i februari och spelar nog inte denna säsong

2011-06-24 @ 08:11:28
Postat av: Winnberg

Ska erkänna att jag bara gått rakt av från EP när det gäller spelartransaktioner.



Skyller ifrån mig på trötthet, då jag körde grunddatan för samtliga lag på en gång - och dessutom tog dom i bokstavsordning. Självklart borde inte Jacobsson vara med !

2011-06-24 @ 12:14:04
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0