Winnberg tippar allsvenskan - plats 11: Troja

Höll sig kvar via spel i Kvalserien i fjol. Sedan dess har det skett ganska stora förändringar. Lagets två stora stjärnor, Mattias Persson och Sami Sandell, återfinns nu båda i Elitserien där spel med Luleå väntar. Negativt för Troja? Nja, jag tror att årets upplaga av Ljungbys stolthet kommer vara mer av ett lag, att produktionen kommer att komma från fler håll än vad som var fallet i fjol. Jerry Andersson har dessutom lockat till sig ett flertal intressanta namn. Trevor Koenig kommer med mängder av rutin och kan mycket väl vara den målvakt som Troja saknat de senaste säsongerna. Ziga Pavlin har fina meriter, inte minst från VM-spel, Viktor Amnér är en riktigt bra back på allsvensk nivå och jag har personligen alltid gillat det spel som David Åslin svarar för. Lägg därtill att truppen säkerligen kommer att kryddas med ett par HV-lån och det ser ganska intressant ut. Årets vinter blir garanterat trevligare än fjolårets i Sunnerbohov.

 

Nyförvärv

Trevor Koenig (målvakt), Ziga Pavlin (back), Per Johnsson (back), Niclas Edman (back), Viktor Amnér (back), Carl Gustafsson (forward), János Vas (forward), Robin Dahlström (forward), Jacob Berglund (forward) och David Åslin (forward)

 

Förluster

Tommi Satosaari (målvakt), Niklas Karmhag (back), P.J. Atherton (back), Alexander Edström (back), Joel Johansson (back), Niklas Enberg (back), Andreas Sundin (forward), Markus Nilsson (forward), Mattias Persson (forward), Sami Sandell (forward) och Daniel Håkansson (forward).

 

Stjärnan

Ziga Pavlin

Den 26-årige slovenen kommer till Ljungby med ett färskt VM i benen. I den slovenska ligan har han visat att han håller en hög nivå och med Ziga Pavlin i Troja är HockeyAllsvenskan ännu en profil rikare.

 

Doldisen

Viktor Amnér

Värvningen av Amnér kan vara den bästa Troja gjort under Silly season. Den underskattade backen lämnade Mora då han inte kände tränarens förtroende. Flytten till Småland kan mycket väl innebära att han får sitt stora genombrott. Jag räknar med att han kommer att få mycket istid och vara en av lagets nyckelspelare under vintern.

 

Kanonen

David Åslin

HV-produkten Åslin lyfte aldrig riktigt i Leksand. Men han har all potential att ta nästa kliv under den kommande säsongen. I Troja bör han dessutom få större svängrum och med sin fart och krigarmentalitet tror jag att han kommer att värma många Trojasupporters hjärta.

 

Kalkonen

János Vas

Ungraren, med förflutet i Malmö, var en av de stora positiva överraskningarna under fjolårets HockeyAllsvenska. Med sina 21 mål slutade han på en nionde plats i skytteligan och förväntningarna har därmed också skruvats upp. Jag tror att Vas får svårt att infria dessa.

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11. IF Troja-Ljungby

12. Tingsryds AIF

13. Borås HC

14. IF Sundsvall Hockey

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0