Winnberg tippar allsvenskan - plats 10: Oskarshamn

De småländska ugglorna kan komma att bli såväl flipp som flopp under säsongen. Jag har svårt att gå grepp om Oskarshamns lagbygge. Man har tappat ett par tunga namn, men har också ett antal spännande nyförvärv. På förhand tycker jag att backsidan känns väldigt tunn, inte minst om har i åtanke att flera konkurrenter spetsat ganska ordentligt på det offensiva planet. Men här finns förvisso en del unga killar som säkert kan ta ett par kliv i vinter. Daniel Ljungkvist lär dock få dra ett tungt lass. Forwardsmässigt ser det betydligt bättre ut. Evan McGrath är en klasspelare på allsvensk nivå, David Rodman har potential att bli en stor attraktion och Nicklas Jadeland visade redan i fjol vilken kapacitet han besitter. Jag ser med spänning fram emot att få följa Victor Löfstedt också. Tryout-spelaren har varit en flitig producent i Division I – och med tanke på att han är från Trelleborg och är född 1986 måste jag ha mött honom i våra unga dagar.

 

Nyförvärv

Alexander Bengtsson (målvakt), Maksim Matushkin (back), Tobias Jonsson (back), Carl-Johan Svensson (forward), Morten H. Poulsen (forward), Mikael Lidhammar (forward), Evan McGrath (forward), Victor Löfstedt (forward) och David Rodman (forward).

 

Förluster

Jens Holmström (målvakt), Alexander Johansson (back), Tero Konttinen (back), Joonas Rönnberg (back), Ragnar Karlsson (forward), Lukas Ericsson (forward), Johan Ryno (forward) och Stefan Pettersson (forward).

 

Stjärnan

David Rodman

Kommer från ett antal poängstarka säsonger i Österrike och bör återfinnas i toppen av poängligan när vi summerar HockeyAllsvenskan i början av mars. Var Sloveniens poängmässigt bästa spelare i VM tillsammans med Tomaz Razingar och SSK-förvärvet Robert Sabolic.

 

Doldisen

Morten H. Poulsen

Den danske forwarden fick förvisso lämna VM utan att ha registrerats för en endaste poäng, men Poulsen visade under den gångna säsongen att han kan producera när han kom tvåa i poängligan i Danmark med mäktiga 60 poäng på 39 matcher.

 

Kanonen

Nicklas Jadeland

Fick ett genombrott redan i fjol när han prickade in 20 mål och var en av lagets absolut bästa spelare. Jag ser inget som talar emot att han skulle ta ytterligare kliv under säsongen som kommer.

 

Kalkonen

Andreas Valdix

Till skillnad från sin kollega med rötterna i Malmö tror jag att Valdix kan gå mot en tung vinter – igen. Han har förvisso producerat i hyfsad utsträckning under de senaste säsongerna – en halv pinne i snitt per match – men med tanke på vilka verktyg han egentligen ha så borde han kunna nå mycket högre. Skadorna är förvisso ett stort problem.

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. IK Oskarshamn

11. IF Troja-Ljungby

12. Tingsryds AIF

13. Borås HC

14. IF Sundsvall Hockey

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0