Vad kan tänkas ske i veckan?

Vad kan tänkas ske när vi nu går in i en ny arbetsvecka. Malmö berör som vanligt runt om i Hockeysverige och handlar det inte om nyförvärv – antingen spektakulära eller sådana med bakgrund i Södertälje – så rör det sig om avhopp kring styrelsebordet eller det faktum att man ”blåser” gamla profiler på pengar. Det är aldrig tråkigt att hålla på Malmö Redhawks, det påståendet kan nog många av er skriva under på.

 

På värvningsfronten har det emellertid varit lugnt sedan Tim Heed kritade på ett ettårskontrakt precis innan långhelgen med Kristi Himmelfärd och Nationaldagen. Kanske kan något nyförvärv presenteras under denna vecka. Som jag förstått det vill Stefan Nyman ha truppen mer eller mindre klar innan midsommar och dit har vi nu bara tio dagar.

 

Målvaktsfrågan är fortsatt den mest intressant, åtminstone för egen del. Pontus Sjögren är utan tvekan en kapabel målvakt på allsvensk nivå och jag skulle vilja påstå att han håller minst samma klass som Markus Svensson. ”Mackan” har fått någon form av hjältestatus här nere och jag kan ärligt talat inte riktigt se anledningen till detta. Visst, han har gjort flera riktigt vassa matcher och räddat poäng till laget i en del kamper, men under fjolårssäsongen rosade han inte marknaden. Jag ser det inte som någon större förlust att Sjögren kommit in och ”ersatt” Svensson.

 

Martin Gerber verkar fortfarande vara ett av huvudspåren i jakten på ytterligare en målvakt. Senast onsdag måste Viktor Fasth bestämma sig för om det blir spel på andra sidan Atlanten, annars kommer AIK att få behålla sin guldklimp. Blir Fasth kvar i Elitserien är Gerber inte längre aktuell för Gnaget – och då kan det bli högaktuellt med spel i Malmö. MODO värvade som bekant istället Mikael Tellqvist och är därmed ute ur leken som berör just Gerber. Jag väntar med spänning på vad som kan tänkas ske på onsdag.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0