Thuresson väntar fortsatt på NHL-besked

Dags att lyfta fram lite kring Andreas Thuresson, det kan ni väl inte få för mycket av? Till Örnsköldsviks Allehanda berättar han egentligen inget som kan betraktas som något vidare nyhetsstoff, utan bekräftar bara det som tidigare framkommit – att han väntar på besked från Nashville Predators.

 

Att ”Ante” först och främst siktar på spel i NHL kommande säsong råder det inga som helst tvivel på. Han ska dessutom träffa lagets GM senare denna dag för att se om sitt hus och ta reda på vilka planer klubben har för honom. Mina chansningar i detta ämne är att han inte kommer att representera Predators organisation under den kommande säsongen. Jag tror inte de har möjlighet att erbjuda honom den istid han främst är på jakt efter. Det blir nog istället till att söka vidare bland övriga lag på andra sidan pölen.

 

Att Andreas Thuresson inte kommer att bestämma sig på två sekunder har stått klart under ett längre tag. Han och hans agent behöver tid på sig för att se vilka alternativ som finns och sedan resonera sig fram till vilket alternativ som passar Thuresson bäst.

 

Målet för Andreas har hela tiden varit att ta sig till världens bästa liga – och även om han nu skulle ”tvingas” ta en avstickare till Europa så gör han det för att bättra på sina chanser att ta sig tillbaka till Nordamerika – och ett NHL-kontrakt – snarast möjligt. Det är här det största problemet för Malmös del. Hur attraktivt är egentligen HockeyAllsvenskan ur en NHL-synvinkel? Troligtvis inte särskilt hett. Och därmed ligger redan flertalet andra klubbar närmre till hands att kunna knyta till sig Andreas Thuressons tjänster, om det nu inte blir spel i NHL redan till hösten. Att han hade varit värd sin vikt i guld för Malmö Redhawks skriver jag under på alla dagar i veckan. Men jag har svårt att se att Stefan Nyman skulle kunna landa denna drömvärvning. Samtidigt är ingenting omöjligt.

 

Vi lär få anledningen att återkomma till följetången Thuresson.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0