Ny vecka - nya möjligheter

Helgen lider mot sitt slut. Som vanligt har det inte varit någon vidare aktivitet på silly season-fronten under veckoslutet, men en del uppseendeväckande saker finns det trots allt att rapportera om.

 

Det mest spännande, Moras eventuella lån av den ryske JVM-mästaren Denis Golubev, är dock fortfarande bara ett rykte, men kan mycket väl bli en realitet när Dalaklubben i morgon har årsmöte – och enligt klubbdirektör Johan Sares kommer att presentera ett par nya spelare.

 

Golubev hade absolut höjt temperaturen på HockeyAllsvenskan ytterligare. Det kommer att krylla av spännande spelare i serien nästa säsong, inget snack om den saken. Och det roligaste med detta är att de återfinns i flera olika lag, något som bör innebära att serien kommer att vara riktigt jämn från första nedsläpp till hesa Fredrik ljuder i omgång 52.

 

På Elitserienivå så fortsätter Växjö att värva smart. Den centerbesättning man nu besitter, med Brad Moran, Erik Josefsson, Dennis Rasmussen samt dagens nyförvärv, Mike Iggulden, ser mycket spännande ut. Jag ställer mig dock fortfarande frågande till de bakre leden. Håller Oscar Alsenfelt i Elitserien? Och kommer Per Hållberg, Ilkka Heikkinen och Dan Spang att spetsa till den redan på allsvensk nivå inte alltför imponerande backbesättning tillräckligt mycket? Offensivt ser det utan tvekan lovande ut och Växjös forwards har tidigare haft förmåga att jobba stenhårt även i defensiven, något som knappast kommer vara annorlunda när det nu vankas Elitseriespel.

 

Tänkte avsluta med en riktig icke-nyhet. I fredags kväll rapporterade Röglebloggaren Sumo att Mika Hannula inte var aktuell för spel i Malmö. Att en sådan icke-nyhet sedan dessutom sprider sig till Sportbladets Silly-blogg innebär att vad som helst kan hamna där. Jag har nämligen hört, från min morbrors arbetskollegas lillasysters man att Roger Nordström inte är aktuell för målvaktsposten i Stefan Nymans lagbygge.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0