Hänger Ponthus med till Vancouver?

Under midsommardagen fortsatte NHL-draften i Minnesota där lagen offentliggjorde sina val i runda 2 till 7. Två Malmökillar blev draftade. Nashville Predators lade beslag på backen Simon Karlsson och Pathrik Westerholm blev tingad av Stanley Cup-finalisten Vancouver Canucks.

 

Just Canucks har det redan gott ställt vad gäller svenska tvillingar. Henrik och Daniel Sedin har varit dominerande faktorer i ligan under de senaste åren – och nu siktar man in sig på ett nytt tvillingpar. För även om Ponthus Westerholm inte draftades under gårdagen så finns han med i klubbens planer.

 

- Vi vill ha dem båda två. Vi kommer att bjuda in Ponthus till vår camp här i juli och så tar vi det därifrån, berättade lagets svenske scout, Thomas Gradin, för Hockeysverie.se.

 

Vad betyder då detta för Malmös del? Riskerar man att tappa tvillingarna redan inför den kommande säsongen? Jag har svårt att se att något sådant skulle kunna hända. Killarna är juniorer även denna säsong och de är långt ifrån färdiga för att åka över och spela i världens bästa hockeyliga. När det gäller Ponthus så har Vancouver dessutom inga rättigheter att lägga beslag på honom, då han inte draftats. Killarna kommer säkerligen att åka över på campen – precis som Tim Heed kommer att göra – men jag tar det förgivet att twinsen återfinns i Malmö laguppställning när försäsongen drar igång.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0