Galbraith bryter med Leksand

Leksands danske VM-målvakt, Patrick Galbraith, har köpt ut sig själv från kontraktet med dalaklubben. Detta för att få spela på en högre nivå än HockeyAllsvenskan. Ska man spekulera i var han kan tänkas hamna så känner jag rent spontant att exempelvis Tyskland bör ligga ganska nära till hands.

 

Detta kan innebära att ännu en svensk klubb behöver jaga nytt på målvaktsposten – även om Tommy Salo förnekar det i klubbens pressmeddelande.

 

- Vi hade aldrig släppt Galbraith om vi inte såg Erik Hanses som vår förstamålvakt i vinter. Han backas nu upp av Alexander Sahlin som gjorde en riktigt bra säsong i vårt juniorlag, är Sportchefens kommentar på det inträffade.

 

Jag ser det dock inte alls som omöjligt att Leksand väljer att hämta in en ny målvakt utifrån om rätt karaktär dyker upp. Väljer man däremot att satsa helhjärtat på Hanses tycker jag det är riktigt spännande. Han visade redan i fjol att han är en kapabel målvakt med mycket stor potential och han kan blomma ut till ett av de stora stjärnskotten under vintern.

 

Hur kan detta då påverka Malmö? Ja, Martin Gerber bör ha kommit lite närmre en flytt till Skåne sedan det blev klart att Viktor Fasth stannar i AIK. Men Gerber kan självklart även ha Tommy Salos ögon på sig. Utvecklingen kring vem som ska ta förstaspaden i Malmö Redhawks anno 2011/2012 kommer fortsatt att vara en spännande följetång.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0