En omställning som heter duga

Då var som bekant Tim Heed definitivt klar för spel i Malmö Redhawks. SSK-koppling eller ej, ingen kan undgå från att konstatera att Heed är en riktigt intressant värvning. Vi har många nyförvärv som blir spännande att följa men just Tim med sin utvecklingspotential, ålder och offensiva kapacitet blir en av de klart fräckaste i sammanhangen.

20-åringen kommer behöva ta steg i defensiven och förbättra speeden men just i den offensiva delen har vi mycket att vänta. Blir extra kul att följa vilka backar som matchas hårdast i powerplay och vem som passar med respektive anfallsuppsättning. Heed och J.D. Forrest känns som självskrivna. Bägge är värvade för spelformen med en respektive två man mer på banan. Där bakom finns dessutom Daniel Josefsson som kommer få ett stort förtroende han med och Tero Konttinen behöver sina minuter också.

Förra årets etta i powerplay, Robin Weihager, kan räkna med en undanskymd roll och jag är tämligen övertygad om att Robin kommer spela mer boxplay än powerplay till hösten. Helt rätt steg för honom. Han har inte lyckats kombinera ett starkt offensivt spel med en resolut och stabil defensiv på A-lagsnivå.

I stort får vi dock glädjande konstatera att Malmö Redhawks med hjälp av nye sportchefen Stefan Nyman nu gjort en ordentlig förvandling. Backsidan innehåller både spelskicklighet och rörlighet som tillhör toppen av serien och det var Redhawks aldrig i närheten av förra säsongen. Tidigare års upplagor har också haft tempot som den stora plumpen i protokollet. Nej, Redhawks står inför en klar omställning här. Riktigt kul med tanke på hur mycket många, däribland jag, tjatat om detta länge nog.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0