Boston minst sagt värdiga vinnare

Grattis Timmy Thomas, Claude Julien, Mark Recchi, Dennis Seidenberg, Brad Marchand, David Krejci, Patrice Bergeron och sist, men absolut inte minst, Zdeno Chara!

 

Boston Bruins är utan tvekan rättvisa vinnare av Lord Stanleys pokal. Nattens seger var lagets tredje game 7-triumf bara i detta slutspel. Lagmaskinen Bruins har kanske inte gått fram som en ångvält, men man har varit extremt svårstoppade. Och det är sannerligen L A G E T som har gjort det. Peter Chiarelli har satt ihop en ruskigt stark trupp och det var till slut bredden i laget som fällde avgörandet. Till skillnad från Vancouver fick Boston den ack så viktiga produktionen även från spelare längre ner i näringskedjan. I natt var det förvisso Marchand och Bergeron som svarade för målen – och Thomas för det fantastiska målvaktsspelet – men tidigare under slutspelet har spelare som Michael Ryder, Rich Peverley och Chris Kelly varit flitigt återkommande i poängprotokollet och snittat en halv poäng per match.

 

Mycket har dock handlat om Tim Thomas. Jag såg honom som given Conn Smythe-vinnare – även om Vancouver hade gått segrande ur nattens match. Han har varit makalöst vass – i slutspelet i allmänhet, men i finalserien i synnerhet. Åtta insläppta på sju finalmatcher måste vara något slags rekord. Och att han dessutom håller nollan i den avgörande matchen. Det är hur stort som helst.

 

Även om Thomas var given till Conn Smythe så finns det fler i Boston som svarat för strålande insatser. Rookien Brad Marchand kanske är den som bäst personifierar det som åtminstone jag symboliserar med Bruins anno 2010/2011 – ett stenhårt arbete, utöver den offensiva produktion som den 23-årige rookien bistått med. Tjecken David Krejci är en annan. Centern är relativt okänd för oss svenskar, men han vann slutspelets poäng- och skytteliga och har radat upp storstilade insatser. Dessa båda herrar hade absolut kunnat lägga beslag på MVP-trofén – om det inte vore för Thomas.

 

Nu lägger vi säsongen 2010/2011 till handlingarna. Redan i morgon (fredag) inleder vi nästa säsong med en tryoutmatch för J20 på Kockums.

 

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0