Borås riktigt illa ute

Så har årets stora hockeyallsvenska ekonomiproblem blossat upp ordentligt. Serien har haft bekymmer med lag med undermålig ekonomi under flera år och lag som Halmstad, Arboga, Hammarby, Björklöven och självklart även Malmö får nu sällskap av Borås som det senaste inslaget att riskera tvångsdegradering och/eller konkurs.

 

Sedan avancemanget och succésäsongen 2007/2008 har Borås HC haft svårt att locka publik till sina hemmamatcher, detta trots att man ständigt varit med hyfsat i tabellen. Just publiktappet har säkerligen en stor del i att man nu visar upp två miljoner i röda siffror, pengar som behöver komma in snarast.

 

Klubbledningen har till midnatt i morgon på sig att hämta in 75 % av summan och man måste dessutom visa upp en plan för licensnämnden, hur man ska kunna klara sina betalningar under den kommande säsongen. Lyckas inte detta är risken överhängande att BHC mister sin elitlicens och tvångsdegraderas till Division I – likt Björklöven inför den gångna säsongen.

 

Skulle detta bli ett faktum är det Karlskrona som tar klivet upp. Ett hårdsatsande lag hade givetvis spetsat till HockeyAllsvenskan ytterligare, men det börjar bli tröttsamt med ett ekonomiskt ”sjukt” lag varje säsong nu. Jag hoppas innerligt att Borås ledning reder ut det här och att man bibehåller sin allsvenska status. Låt oss hoppas att vi kan avgöra säsongen på isen istället.

 

Läs Borås Tidnings artikel om problemen.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0