Alexander Barta - en sjuk värvning

Malmö Redhawks och Stefan Nyman har precis landat den tyske landslagsstjärnan Alexander Barta, 28, på ett ettårskontrakt. En center som passar perfekt in i lagbygget och som dessutom innebär att Redhawks kan stoltsera med en ryggrad bestående av Jesper MattssonMorten Green och Roger Ohlsson - ja, utöver Barta alltså. Lägg därtill att även Robert Carlsson kan ikläda sig en centerroll.

 

Barta är utan tvekan en tung värvning för ett lag på allsvensk nivå. Att hämta in en färsk VM-spelare är riktigt imponerande av Stefan Nyman, men smakar det så kan vi absolut räkna med att det även kostar en hel del. Dock är jag fullständigt övertygad om att Alexander Barta kommer att göra stor succé. Han är bra såväl i offensiven som i defensiven och är till på köpet en stor ledare. Han känns som klippt och skuren för att kampera ihop med Linus Klasen och där även kunna ta ansvaret i egen zon – en roll som inte direkt faller Linus i smaken, skulle jag tro.

 

Lagbygget börjar nu se lite väl bra ut. I dessa tider är man förvisso alltid en väldigt stor optimist, men jag har svårt att se att detta lag inte skulle kunna ta Malmö Redhawks långt. Och det är kanske just då som varningsklockorna också börja ringa. Vad händer exempelvis om seriespelet inleds något knackigt? Efter de senaste årens debacle är jag rädd att tålamodet hos fansen är nästintill obefintligt. Inte minst med tanke på att klubbledningen nu dessutom har en ocean av pengar att ösa ur. Jag hoppas dock att man inte vänder sig emot klubben och dess spelare om det skulle visa sig att allt inte kuggar i från första nedsläpp. Men detta tror jag att jag får anledning att återkomma till vid senare tillfälle.

 

Och jag har fortfarande svårt att förstå att Alexander Barta kommer att representera Malmö Redhawks under den kommande säsongen. Tänk om Nyman kryddar detta laget med Martin Gerber och Andreas Thuresson.

 

Malmö Redhawks inför 2011/2012

Nyförvärv: Leif Strömberg (tränare), Ulf Taavola (ass. tränare), Pontus Sjögren (målvakt) Södertälje, Tero Konttinen (back) Oskarshamn, Daniel Josefsson (back) MODO, Alexander Ribbenstrand (back) Västerås, J.D. Forrest (back) Jokerit, Tomas Kollar (forward) Leksand, Lukas Eriksson (forward) Oskarshamn, Linus Klasen (forward) Milwaukee, Robert Carlsson (center/forward) Södertälje, Jesper Mattsson (center) Frölunda, Miroslav Lazo (forward) Banska Bystrica, Alexander Barta (center) Hamburg Freezers.

 

Förluster: Robert Olsson (tränare), Marcus Magnertoft (ass. tränare) slutar, Markus Svensson (målvakt) AIK, Jonatan Bjurö (målvakt) Borås, Patrik Hersley (back) MODO, Anton Blomqvist (back) Columbus, Per-Anton Lundström (back), Jesper Damgaard (back) slutar, Patrik Nevalainen (back) Almtuna, Ossi-Petteri Grönholm (back) HPK, Carl Söderberg (center/forward) Linköping, Mikael Wahlberg (center), Nichlas Hardt (forward) Jokerit, Jan Urbas (forward) Växjö, Thomas Larsson (forward) Tingsryd, Victor Öhman (forward) Linköping J20, Sebastian Dyk (forward), Lucas Sandström (forward) Leksand, Marcus Olsson (center) Frisk/Asker, Victor Svensson (center/forward) Kallinge/Ronneby.

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: svennis

Och sedan landar Lilja.Då tror jag att det kan bli svårt att stoppa oss.Men som sagt var vi får vara tålmodiga för titta på Rögle ifjol. De började väldigt knackigt och började att spela ihop som ett lag inte förrän efter jul.Och de hanmade bland topp 3.

2011-06-17 @ 21:22:46
Postat av: Winnberg

Det gäller att vi supportrar har tålamod och inte börjar gnälla om det går halvknackigt i två matcher. Skulle det vara så är det just precis då som vi måste stötta dom så mycket som möjligt. Sjunga och föra väsen i ledning kan alla göra. Det gäller att visa lite karaktär och göra det även när det bär emot!

2011-06-18 @ 01:56:28
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Linder

Vet du vad Robert Olsson gör nästa säsong?

2011-06-18 @ 15:46:31
Postat av: Winnberg

Nej, det vet jag icke

2011-06-19 @ 11:26:37
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0