Thuresson blir Rangers-spelare

Det blir ingen Andreas Thuresson i Sverige till hösten. Därmed ingen Andreas Thuresson i Malmös satsning. Även om Redhawks har försökt så känns beskedet ändå väldigt skönt. För uppvaktningen i Elitserien var stor och guldlaget Färjestad och satsande MODO var trots allt mer troliga klubbadresser. Nu kör alltså 23-åringen vidare i NHL/AHL. Ett ettårskontrakt är tecknat med New York Rangers.

Andreas har länge försökt slå sig in i NHL på allvar men inte riktigt lyckats få förtroendet fullt ut. Att han nu kommer till en ny orangisation kan bli mycket viktigt i ambitionen att nå världens bästa liga permanent.
Kapaciteten är onekligen stor hos Thuresson. I Europa i dag är jag övertygad om att han hade varit klart dominant med sin fart, styrka och stora vilja. Självskriven i Tre Kronor dessutom. På internationell nivå passar hans spelstil nämligen ännu bättre. Frågan är bara om han har vad som krävs för att bli en etablerad NHL-spelare.

Självklart hade Thuresson varit en drömspelare i Malmö Redhawks men vissa saker ska just stanna vid en dröm. För ingen kan påstå att ett år i Allsvenskan hade varit särskilt befogat för en 23-åring som fortfarande söker efter den nivå han ska slå igenom på.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0