Kanonförstärkning för Leksand

Mattias Timander har nu bestämt sig. Det blir inte Skellefteå och Elitserien. 37-årigen väljer istället Leksand, där han givetvis kommer att bli enormt nyttig i masarnas något orutinerade lag.

 

Den förre NHL-backen har under de senaste åren varit en klippa i MODO och varit något av lagets ryggrad. Att åldern skulle börja ta ut sin rätt är mycket möjligt, men i mina ögon är han fortfarande en riktigt bra försvarsspelare på Elitserienivå – och i HockeyAllsvenskan kommer han att vara en av de stora stjärnorna, även om Timander knappast är en spelare som kommer att bjuda på det där lilla extra.

 

En spelartyp som Mattias Timander är precis vad Malmö Redhawks skulle behöva för att fullborda lagbygget. I dagsläget saknas en stark defensiv back, som kan styra ordentligt i de bakre leden och som samtidigt är lugn och trygg och därmed kan sätta passningar uppåt i banan utan att behöva stressa. Vi får väl se om Stefan Nyman kan förstärka truppen med en liknande spelare.

 

Vi kan åtminstone konstatera att ännu ett stort hockeynamn nu väljer spel i HockeyAllsvenskan – och serien blir därmed ännu hetare!

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0