Kan Voeckler hålla hela vägen?

I veckan började Touren på allvar. Dagens etapp var den klart tuffaste hittills, där målgången skedde uppe på Plateau de Beille. Den 15 kilometer långa stigningen upp till mållinjen bjöd dock inte på så mycket action som jag hade hoppats på. Andy Schleck gjorde förvisso ett par halvhjärtade försök att ställa av Cadel Evans, Alberto Contador samt de andra konkurrenterna – men utan att lyckas.

 

Däremot så fortsätter jag att imponeras av totalledande Thomas Voeckler. Vi har nu haft två bergsmålgångar där den karismatiske fransosen hållit jämna steg med de bästa. I dag rullade han i mål som sjua, 48 sekunder bakom etappsegraren Jelle Vanendert. Belgaren rullade förresten in som tvåa på torsdagens etapp till Luz Ardiden, då dagens etapptvåa, Samuel Sanchez, korsade mållinjen först.

 

I totalställningen skedde inga större förändringar. Däremot tog Rigoberto Uran över den vita ungdomströjan och Vanendert lade beslag på bergatröjan. Vanendert som verkligen är en av de positiva överraskningarna i årets Tour de France.

 

I morgon väntar en lättåkt etapp och därefter får cyklisterna sin andra vilodag. I slutet av den kommande veckan är det Alperna som gäller. Onsdagens, torsdagens och fredagens etapper kommer att avgöra mycket av årets tävling. Naturligtvis blir även lördagens tempolopp oerhört viktigt. Och tävlingen är verkligen vidöppen – något som gör det ännu roligare för oss åskådare.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0