Inte en dag för tidigt!

Inför den kommande säsongen har HockeyAllsvenskan anställt en form av Sportchef i form av Sonny Lundwall. Han ska bistå VD:n Stefan Bengtsson, inte minst när det gäller kontakten med klubbarna och pusslandet med spelschemat.

 

Nu verkar han dock ligga bakom en ny förändring i serien – en oerhört efterlängtad sådan. Nu är det nämligen slut på att snacka till sig exempelvis assistpoäng. Varje poäng ska granskas.

 

Detta är ett steg mot att bli en mer professionell liga. Som det varit tidigare har det varit oerhört lätt att påpeka att man faktiskt touchade pucken där och alltså borde ha en assist på målet. Hade det fortsatt på samma sätt hade man lika gärna kunnat skrota hela poängligan.

 

Jag har två exempel som jag alltid kommer att tänka på.

 

* Patrik Hersley avgjorde en hemmamatch mot Mora i förlängning. Han plockade ner pucken på volley i egen zon, skrinnade upp i anfallszon och hittade luckan mellan benen på Daniel Hansen. Trots att ingen annan Malmöspelare ens var i närheten av pucken fick Jesper Mattsson en assistpoäng på det målet.

 

* Exempel två är från Växjö Ishall. Anton Blomqvist missade att rensa pucken ur egen zon, Daniel Åhsberg snappade upp den och hittade en lucka bakom Markus Svensson. Otroligt nog fick David Lundbohm en assist på det målet.

 

Nu är det alltså slut med detta tramsande. Det ska bli spännande att se om det kommer att ändra utgången av poängligan, att det finns vissa spelare som notoriskt tjatat till sig poäng som dessa egentligen inte skulle ha bokförts för.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0