Vem ska rädda klubben i tid?

Malmö Redhawks är sex poäng ifrån en kvalserieplats.
Ja, det är jag mycket väl medveten om.

Jag kan dock inte någonstans acceptera det som håller på att hända Malmö nu. Rätt så väntat vill tvillingarna, Ponthus och Pathrik Westerholm, lämna klubben. För lite istid i stort och inget förtroende i viktiga offensiva lägen gör att de nu vill hitta en ny adress där de kan få chans att blomma ut. Jag förstår "ungtupparna" fullt ut. Om man redan förra säsongen fick spela powerplay och i stort ha en central roll där man platsat på tre kedjor är det orealistiskt att ta ett så pass stort steg tillbaka ett halvår senare.

Om vi ser säsongen i sin helhet hittills så är det värsta att Westerholms, oftast tillsammans med Roger Ohlsson, är de som varit spelmässigt mest utstickande för laget. Det har varit fjärdekedjan som agerat inspirerat, irrationellt, med vilja och fart. När tränarna väl har berömt tvillingarna, vilket ändå hänt efter en fyra-fem matcher under hösten, så har det ändå inte räckt för att få större förtroende i matcherna. I stället har det oftast följts upp av en bänkning en eller två bataljer senare. Inte minst för Ponthus Westerholm.

I ett par matcher kan jag köpa Leif Strömbergs val att bänka Westerholms. För där finns defensiva brister. Ponthus har haft ett par matcher med direkt svaga defensiva ageranden och Pathrik hade ett grymt "juniorbetonat" byte mot Almtuna som inte är acceptabelt. Fine där. Problemet är bara att det finns ingen annan som blir bänkad under samma förhållanden som Westerholms i truppen i övrigt.

Heter du Stefan Lassen kan du göra misstag på misstag och ändå få istid som en topp 3-back i laget.
Heter du Dragan Umicevic kan du agera oinspirerat, ointresserat och göra defensiva blunders men ändå vara given i förstakedjan och dessutom lyftas in i seriens tidigare överlägset bästa PP1.
Heter du Tim Heed kan du bli ikappåkt, ifrånåkt och knappt lyfta ett finger i defensiven utan åtgärd.
Heter du Tomas Kollar kan du ha -11 i +/- -statistiken, vara trög och tam i 5-5-spelet och spela utan intensitet i boxplay men ändå bara få köra vidare som vanligt.
Heter du Ivan Ciernik kan du få underprestera å det grövsta och vara direkt dålig men ändå spela i andrakedjan match efter match.

Den här listan kan göras ännu längre, men är en del exempel.
Tyvärr. Jag har inget förtroende för nuvarande sportslig ledning. Ni har gjort bort er under ett halvårs tid och skickar fullkomligt absurda signaler emellanåt.

Dagens spelare står inte upp för klubbens färger.
Hur många klara förluster ska man ta på en höst?
Hur många matcher kan man förlora redan i en första period på en höst?
Hur många individuella misstag kan ett lag göra över 20 matcher?
Hur många matcher kan man spela utan ordentlig fart och med bristande inställning?

Rädda klubben i tid. Frågan är bara vem som ska göra det?

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Mjauu

Kan bara skriva under på allt det du skriver. Får hoppas någon agerar snart.

2011-12-03 @ 11:53:13
Postat av: M o D

Som vanligt utmärkt skrivet Olsson! Något måste hända, och det fort. Inte konstigt att det råder dålig harmoni i laget när man inte spelar på lika premisser. Sjukt att man gjort det igen i Malmö... Jag lider, precis som du! Vad anser du att man ska göra? Skicka nyman o strumpan?? Skicka spelare?? Både och? Svårt detta.

2011-12-03 @ 11:57:07
Postat av: Jörgen

Lägg därtill den fullkomligt vidriga behandlingen av Toivonen i förra matchen. Så gör man bara inte! Antingen bytar man målvakten i samband med målet och time outen eller så väntar man till pausen.



Toivonens instabilitet har kanske sin förklaring i dagens usla ledarstab?

2011-12-03 @ 14:03:01
URL: http://www.roligahistorier.com/
Postat av: mff

Bra skrivet, bort med Nyman, Strömberg och Taavola. Vi har fortfarande förutsättningar att gå till ES om Malmö kan använda Hugos pengar rätt.

2011-12-03 @ 15:22:39
Postat av: Olsson

Det är sorgligt att det ska behöva vara så här, men samtidigt är det ju så att man måste bygga ett lag där alla konkurrerar på lika villkor och ett lag där alla är beredda att ta sina respektive roller. Där har Malmö gjort ett stort misstag. Dagens lag skulle må bra av att rensa bort en hel kedja bland forwards och justera hierarkin. Därutöver låta hela ledarstaben med Nyman, Strömberg och Taavola gå. Man kan inte behålla en eller två i det här läget. Klubben har fortfarande fantastiska förutsättningar i grunden men behöver också en sportslig ledning som tänker på klubbens bästa i daq, i morgon och om ett år.

2011-12-03 @ 17:02:58
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Kiimm

Ja det är sorligt att det har blivit så här. Det ska inte bli så här, man har ett lag som ska ligga i toppen. Tyvärr så är det för få som gjort sitt bästa i varje match, man gör nästan individuella misstag varje match och ibland mer än en gång. Klubben har som sagt fantastiska förutsättningar.

Hoppas tvillingarna stananr!



Enligt eliteprospects.com har Mattson spelar 500 matcher för Malmö. Hoppas han hyllas på tisdag isf, det är han värd. :)

2011-12-03 @ 20:01:40
Postat av: Kiimm

Eller har eliteprospects.com räkna med 5 matcherna europe trophy och därför han har bara spelat 495 matcher i malmö? :P

2011-12-03 @ 20:09:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0