Underhållning på hög nivå

När Malmö Redhawks gjort sitt yttersta för att hålla sig så långt borta från Kvalserien under de senaste säsongerna har junior-VM seglat upp som en given etta på listan över årets bästa hockeyhändelser. Och den nuvarande turneringen är inget undantag. Sverige hade inga som helst problem med att besegra Slovakien – precis som väntat. Och slovakerna var i ärlighetens namn inte någon värdemätare. Men underhållning, det bjuds det på. Dessutom på hög nivå. Svenskarna bjöd på ett antal riktigt fina mål.

 

En detalj jag gillar skarpt är att Sverige tar pucken till kassen hela tiden. Som Wayne Gretzky sade en gång i tiden: ”100 procent av skotten du inte tar, går inte i mål”. När pucken spelas in i det området blir det ofta farligt. Det är något svenska lag borde göra frekvent, men det är främst på juniornivå vi får se den här typen av spel.

 

Faktum är att de tre matcherna som avverkats hittills kan ses som något av träningsmatcher. Det är först i morgon turneringen börjar på riktigt. Det nya året (i Sverige) inleds med gruppfinalen mot Ryssland, en match som avgör om svenskarna får spela kvartsfinal eller tar sig direkt till semi. Seger innebär att Sverige slipper kvarten.

 

Skönt att träningsmatcherna är över. Eller träningsmatcher och träningsmatcher. En av de stora favoriterna, USA, får nöja sig med att enbart spela träningsmatcher. Och då snackar vi det lag som vunnit U18-VM de två senaste säsongerna. Tack för kaffet!

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0