Sylvegård in och även Fedorchuk

Det blev en spelare med ordentlig Malmö Redhawks-anknytning som kliver in i båset bredvid Ulf Taavola. Patrik Sylvegård gör comeback i båset säsongen ut. Sylvegård var under lockout-säsongen 2004/2005 sportchef men även tillfällig hjälptränare till Björn Kinding och Mats Lusth. Då blev den förre forwardskämpen uppskattad för sin inlevelse och sitt engagemang i båset.

Utöver Sylvegård plockas även en tredje tränare in. Det rör sig om Winnipeg Jets scout, Dean Fedorchuk. Den 41-årige kanadicken har fungerat som huvudtränare i såväl Danmark som Tyskland tidigare. Nu ska han ha rollen som individuell utvecklare av spelare. Enligt vad Redline känner till så har Fedorchuk varit i Malmö Arena ett par gånger under hösten och följt Malmö Redhawks framfart i och med sin scoutroll. Han ska även känna sportchef Stefan Nyman väl.

Kan nog bli bra med en klarare uppdelning i ledarteamet. Jag hoppas att detta innebär att Nyman nu lämnar båset för gott. Att han sätter sig på kontoret igen. Taavola är en rätt så gedigen istränare, enligt många som kan branschen djupare. Matchsituationer är han dock inte lika vass i och där kan förhoppningsvis Sylvegård få spelarna att brinna ännu mer och samtidigt stötta spelarna på ett bra sätt. Att Taavola som huvudtränare kan lägga över en viss börda av den individuella utvecklingen på ännu en person inger mer respekt samt professionalism.

Närmast gäller det oavsett vad att bryta den negativa trenden. Förhoppningsvis kan gruppen få in mer energi utav den här omfattande förändringen.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0