Snart är Malmö Arena tom

Malmö Redhawks fortsätter på den inslagna vägen. Tamt, oinspirerat och framförallt inte ett tecken av desperation någonstans. Vi talar trots allt om en oerhört viktig match där trean Västerås stod för motståndet. Det är ett hån mot alla fans som var på plats att uppträda på det här viset. Jag tycker framförallt att det är provocerande att innan match kunna läsa en krönika signerad sportchef Stefan Nyman i programbladet, där han talade om vilken vikt matchen hade och att det är viktigt att vi (alla inkluderade) gör den fortsatta resan tillsammans. Bjuder inte spelarna till mer än så här, finns det dock ingen resa att göra. Malmö Arena kan inom en snar framtid eka väldigt tom om inte vettiga förändringar tillkommer.

Jag vill först och främst framhäva att årets upplaga av Västerås är bra. Ibland riktigt bra. I Malmö Arena fick man ett psykologiskt viktigt ledningsmål och därefter ett viktigt 0-2-mål tidigt i den andra perioden. Sedan kunde gästerna spela på det resultatet. VIK tog många korrekta beslut där ute, utnyttjade sina powerplaylägen och slog icing så fort som situationen krävde det. All heder till det då det gör att Västerås i allra högsta grad kan tampas vidare om en direktplats till Kvalserien.

Åter till Malmö. Självklart är det så att Leif Strömberg måste stå upp för sitt lag, men att han var så pass nöjd efter matchen i kväll på presskonferensen, som vi kan se på MrMadhawk.se, gör mig frustrerad. Det hade snarare varit på sin plats med en ursäkt till publiken för att det presteras så pass dålig hockey när matchen betydde allt för fortsättningen av säsongen. Jag kan inte se det Strömberg ser i Malmös spel. Det är möjligt att det var något bättre tempo i spelet, men spelarna var inte riktigt där i kväll heller och kampviljan var ännu en gång riktigt svag. Vem vill exempelvis in och ta fighten framför mål? Västerås var riktigt täta framför målvakten men å andra sidan tog ingen i Redhawks striden. Vem jobbade tillräckligt hårt för att få fram utvisningar på VIK? Möjligtvis Pathrik och Ponthus Westerholm, men i princip ingen.

Nej, framtiden ser klart dyster ut för Malmö. Förvisso fick äntligen inte "leading line" med Dragan Umicevic, Robert Carlsson och Linus Klasen inleda matchen i kväll men i övrigt fick de spela på som om de vore i fin form, vilket de självklart inte är. Umicevic är omständlig nästan varje kväll, Klasen snudd på iskall och även Carlsson har tappat något på sistone. Och var gömmer sig Jesper Mattsson? Morten Green? Vad vill ni? Vill ni betala priset för att ta Malmö till en kvalserie?

Bland backarna var Stefan Lassen en smärre katastrof. Riktigt dålig insats, men tydligen har han någon uppsida i spelet som bara Strömberg, Ulf Taavola och Nyman kan svara på.  

/Olsson


Kommentarer
Postat av: mff

Nu får fan Nyman, Strömberg och Taavola avgå. Rensa i truppen och plocka hem spelare med hjärta för Malmö. Vi har Hugos pengar, ta vara på dem och satsa långsiktigt.

2011-12-06 @ 22:50:28
Postat av: Mats

Ja trots att vi "bara" är supporters och inga tränare kan vi ju inte alla ha fel i det vi ser. Såg strumpan samma match idag eller kollade han på nån nhl match i ipoden där i båset? Helt ofattbart finns ju ingen gnista, ingen fart och speliden vet jag inte riktigt va den går ut på...Nej nåt måste hända och det nu!

2011-12-06 @ 23:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0