Måste gilla utmaningen

Bofors väntar på fredag kväll. En match åtminstone jag bävar för rätt mycket. Malmös 3-2-förlust mot Bofors borta sitter fortfarande på näthinnan där BIK gjorde ett par riktigt billiga mål på ett genant dåligt Malmö-försvar i oktober månad. 3-0-underläge kan Redhawks givetvis inte hamna i igen om det ska finnas poängchans. Nu krävs det verkligen att många vill prestera personbästa för säsongen och att man gillar utmaningen i att på allvar få topp-3-känning igen. Det är de rutinerade spelarna som måste kliva fram, agera noggrannt och vara villiga att ta smällar för lagets bästa. Ja, en upprepning av Örebro hemma helt enkelt.

Jag vet dock inte riktigt vad som talar för att det ska se ut så igen och då på bortais. Malmö har ju gjort ett par riktiga bottennapp sen Örebro-insatsen och ska man vara ärlig så ser det spelmässigt väldigt ojämnt ut i Redhawks alltjämt. Det jag hoppas är att laget inser vikten av att årets satsning inte spårar ur fullständigt. Trovärdigheten för klubben står på spel och någon form av framgång är ett måste inför framtiden.

Det positiva att ha med sig från Almtuna-bataljen är framförallt andrakedjans lyft. Robin Alvarez och Alexander Barta gjorde riktigt starka insatser och det är inte förvånande att spelare med fart och fläkt sticker ut i den typen av matcher och också får utdelning. Även Ivan Ciernik drogs med till viss del. Annars också en något stabilare backsida genom Daniel Josefssons comeback, som jag var inne på i går. Däremot måste flera meriterade spelare upp i kvalitet. Linus Klasen behöver få igång produktion och förstärka inlevelsen, tycker även Jesper Mattsson faller in i den kategorin. Likväl som jag vill se en revanschsugen Pathrik Westerholm med kedjekamrater.

Stefan Nyman är med all rätt en alltmer ifrågasatt person och jag såg att Niklas Wikegård vill till och med att han ska försvinna från klubben och låta tränarna få göra sitt jobb med att forma Malmö Redhawks. Jag har tidigare lagt fram, precis som många andra, att han borde överge båset och träningarna. Vi får väl se vad som sker på den punkten. Nyman uttalade sig för första gången på länge som den sportchef han faktiskt är i dagens KVP:
"Vi är en i process där vi har börjat från scratch. Många stirrar sig blinda på våra resultat, och det är kanske naturligt i sig, men det finns fler bitar än det som är viktiga, pusselbitar som alla kanske inte ser."

Well, Nyman. Om vi bortser från resultat.
Hur bra klickar spelet och kemin ute på isen?
Hur många spelare har tagit personliga kliv framåt under hösten?
Hur bra är inställnings- och motivationsnivån?

Det enda sättet att täppa till truten på oss som klagar är att vinna mot Bofors. 
Att faktiskt bevisa något. Genom hårt arbete och vilja samt viss finess.

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Hagbard

Nu mer skiter jag fullständigt i finessen.

Det är jobba 3X20 minuter som gäller!

Alla vet hur Bofors är på hemmaplan...



GO REDHAWKS!!!

2011-12-02 @ 01:51:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0