Skånepåg skänkte tre poäng till Redhawks

Äntligen fick Malmö Redhawks stå som segrare igen. Det har varit en mörk december månad, men den bjöd på en trepoängare till sist. Ulf Taavola fick för övrigt kamma hem sin första trea som huvudtränare också, för den delen. Malmö gjorde förvisso en relativt bra match sett till situationen man hamnat i, med svagt självförtroende och mycket ängslan i truppen. Dock ska vi ha klart för oss att Skånepågen Alexander Bengtsson i Oskarshamns mål i princip skänkte bort tre poäng till Redhawks i kväll.

Andra målet var ett billigt sådant mellan benen, trean och fyran i andra perioden kom till genom att Bengtsson, med IF Lejonet som moderklubb, inte kunde hålla i puckarna. Visserligen lite oflyt men Alexander var allt annat än bra i matchen. Förhoppningsvis gav det dock Malmös spelare lite självförtroende. För det behövs onekligen. Det är självklart en av ingredienserna som saknats under en längre tid.

Jag ska passa på att plussa för Lukas Ericsson som troligen gjorde säsongens bästa insats. Rätt intressant det där hur Lukas har gått från bänkad till att bli flitigt använd av Taavola. Tycker Ericsson har uppsidor som Malmö som lag behöver. Tänker på tacklingarna, inlevelsen i varje byte och förmågan att agera allroundkunnigt. Insatsen mot Troja/Ljungby var klart okej. I kväll alltså snudd på riktigt bra. Annars vill jag också berömma Pathrik Westerholm som hade flera sköna byten med hög fart och en vilja att skapa. Patriks bästa match sen han gjorde två mål borta mot just Oskarshamn för nån månad sen. Tycker fakitskt att han i detta läget fungerar bättre utan Ponthus Westerholm, nu koncentrerade han sig i stället på att släppa loss i sitt eget spel.

Måste passa på att plussa för Ulf Taavola och Patrik Sylvegård som vågade ställa Hannu Toivonen i mål igen. Det var hög tid att göra någon form av förändring. Pontus Sjögren har ju knappast varit dålig, tvärtom räddade han Redhawks från en större förlust uppe i Ljungby exempelvis. Ibland kan ett lag dock må bra av nån form av nytändning och Toivonen gjorde det klart godkänt sett till hur lite han har spelat på slutet. Det är så viktigt för Malmö att få in tävlingsinstinkten i truppen igen. Spelarna får inte känna sig för säkra på sina positioner.

Jag har inte varit alltför glad över att försvara lagkapten Linus Klasen under december månad. Han har varit väldigt blek. På en punkt vill jag dock stå upp för honom och det gäller alla slashingar han får ta emot match ut och match in när han fintar bort motståndaren. Det är genant att domarna tillåter sämre spelare komma undan med det titt som tätt. I kväll åkte förvisso IKO-spelaren ut för just slashing men bägaren rann troligen över för Linus. Helt rätt av Tomas Kollar att försvara sin lagkapten där, det är så Redhawks måste agera för att växa som lag. Annars kommer alla motståndare bara köra över Malmö, som de nu har gjort ett bra tag. 2012 vill jag se ännu mer "fighting spirit" hos Redhawks.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0