Leksandsbataljen avgör mycket

En match återstår i Allsvenskan innan juluppehållet. En match där två lag med en del turbulens inom respektive klubb möts. Det är dags för den före detta stormatchen i andradivisionen, den mellan Malmö och Leksand. Malmö har faktiskt besegrat LIF bägge gångerna denna höst. 1-3 uppe i Tegera Arena och 3-1 i Malmö Arena. Tabellmässigt ser det dock ljusare ut för Tommy Salos gäng med sju poäng fler inspelade och en fjärdeplats.

Bataljen i Malmö Arena betyder enormt mycket. Vinner Leksand har man bara en poäng upp till en direktplats till Kvalserien, vinner Malmö skapar man en lucka neråt till de närmaste lagen utanför strecket om "förkvalserien till Kvalserien". Samtidigt kan Redhawks möjligtvis gripa ett sista halmstrå om en direktplats till Kvalserien, även om den chansen börjar rinna ut nu på allvar. Utöver det tabellmässiga läget talar vi också om förtroendemässiga frågor för Skåne-laget som hittills inte har tagit en trepoängare i december månad. Dessutom tre raka förluster i arenan med bara ett producerat mål på de senaste två bataljerna inför hemmapubliken.

Nye huvudtränaren Ulf Taavola har således en hel del att jobba med, men två pinnar senast mot Sundsvall gjorde naturligtvis både laget och klubben i stort gott. Vi talar om ett viktigt trendbrott där framförallt "tungviktaren" i laguppställningen, Linus Klasen, växlade upp och började producera mål som alla runtomkring kräver. Spelmässigt fanns där inga stora ljuspunkter, men om Taavola ska kunna förändra saker krävs det fler dagar med träningar och matcher under norrlänningens ledning. Tiden är ju dock knapp och på måndagskvällen gäller det att prestera.

Nyckeln för seger blir att Pontus Sjögren spelar stabilt mellan stolparna (jag utgår ifrån att Sjögren står så länge han presterar). Därefter att offensiva nyckelfigurer som Linus Klasen, Jesper Mattsson och Dragan Umicevic producerar. Sen måste kvaliteten på backspelet upp, vilket Taavola själv var inne på efter Sundsvallsmatchen.

/Olsson


Kommentarer
Postat av: mff

Klasen-Barta-Lazo

Alvarez-Carlsson-Ciernik

Umicevic-ohlsson-Meyer

Westerholm-Green-Westerholm

Backar: Mattsson-Josefsson

Heed-Grand-Pierre

Carnestad-JD

Weihager-Simon Karlsson

2011-12-18 @ 18:59:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0