Kanske läge att fokusera på det egna, Bengtzén?

Det börjar faktiskt bli aningen pinsamt nu, att gång på gång läsa att Bofors Sportchef, Stefan Bengtzén, har kommentarer kring Malmö Redhawks i allmänhet och Linus Klasen i synnerhet.

Vi vet alla redan att det har spenderats stora summor pengar på årets upplaga av Malmö Redhawks.
Vi vet alla redan att Linus Klasen är den bäst betalde ishockeyspelaren i Sverige.
Vi vet alla redan att Malmö Redhawks hittills har underpresterat.
Vi vet alla redan att Stefan Bengtzén haft både ett och två uttalande som enbart fokuserat kring ekonomin i Malmö Redhawks.
Ändå fortsätter Bofors Sportchef att fokusera på en klubb som för tillfället parkerar tolv poäng bakom hans eget i HockeyAllsvenskan.

Hela hösten har Bengtzén raljerat i tidningarna kring hur hans lag tjänar mindre än vad Malmös lagkapten gör. Jag har på något sätt oerhört svårt att få ihop det. Räknar vi på att medellönen hos värmlänningarna är 15.000 och att samtliga spelare går på 8-månaderskontrakt får vi ut en totalsumma på 2,4 miljoner. Och detta är räknat utan arbetsgivaravgiftet - och på extremt låga löner.

Men nu var det inte Bofors spelarbudget jag ville belysa med detta inlägg.

Jag börjar tycka att Bengtzén är oerhört fjantig. Hans första utspel var löjligt i sig. Att han sedan väljer att upprepa sig vid flertalet tillfällen känns bara löjligt.

Det verkar dessutom mer och mer som att han står och ljuger i intervjuerna. I dagens Kvällsposten påstår han exempelvis att han inte visste vem Linus Klasen var när Malmö värvarde honom. Jo, tjena! Arbetar man heltid inom ishockeyn bör man nog ha koll på vem en spelare från Elitseriens absolut poängtopp är. Det är lite som att påstå att man inte vet vem exempelvis Calle Järnkrok eller Jacob Silfwerberg är.

Det som är extra tråkigt är att Klasen nu valt att hugga tillbaka. Jag hade önskat att han bara hade svalt dessa patetiska påhoppen från Bengtzéns sida och istället klivit ut på isen i kväll och visat vart skåpet skall stå.

Nu är det förvisso möjligt att han gör det ändå. Vi kan inte annat än hoppas!

Det är hög tid att plocka hem en trepoängare i Nobelhallen. Det har inte skett sedan den 10 mars 2010, då Göran Karlströms mannar plockade hem en uddamålsseger i playoffspelet.

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Johan

Håller med. Säger som någon på Sydsvenskan. Klipp ut en bild på Bengtzén och sätt upp i omklädningsrummet! Bra motivationsbild.

2011-12-02 @ 17:33:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0