Ett kalkonbeslut - Nyman ska hållas ansvarig

Så har då Malmö Redhawks kommit till den punkt som vi alla egentligen bara väntat in ett bra tag nu. Leif Strömberg blev den som "offrades" i ledarteamet. Stefan Nyman blir kvar på sin position som sportchef och fortsätter som assisterande tränare tills det att en ny har hittats. Ulf Taavola, av alla tränare, ska styra Malmö in i 2012. Min reaktion: Vilket kalkonbeslut!

Tyvärr är det nog så att Hugo Stenbeck har ett förtroende för Stefan Nyman som person att det gjorde honom oflyttbar i detta läge. För det är så, när allting kommer omkring, att Nyman är den som har förstört den här unika, fina chans att göra någonting riktigt stort med och av Redhawks. Han anställde Strömberg, som sin första pusselbit. Därefter har han byggt ett lag från grunden. Han visste vilken sorts tränare han tog in, han har haft ett helt lag i princip att tillsätta. Där fanns till slut bara Robin Weihager kvar på kontrakt från förra året och ändå lyckas man anställa så fruktansvärt fel. Strömberg har sin "tråkhockey", sitt defensiva tänk. Så har han alltid lirat. Taavola är också åt det hållet, men alltid anpassningsbar vilket inte minst visar sig nu när han direkt tar över.

Nyman har pumpat på med offensiva spelare och en hel del karaktärer som har svårt att underordna sig lagtänket och taktiken. Det är ju faktiskt inte konstigt att det har blivit som det har blivit.

För mig var det antingen hela ledarstaben som skulle väck alternativt Nyman som skulle åsidosatts. Jag måste hålla med Niklas Wikegård om att Strömberg och Taavola är en tillräckligt kompetent duo att styra Malmö själva, med en del justeringar i laget. Nu är risken i stället stor att den "softa" vägen segrar igen och att allting rinner ut i sanden.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Pelle

Och så förlust mot Tingsryd. Herregud...Malmö ska tom spöa Tingsryd utan tränare eller vad fan som. Detta är ju helt sinnessjukt.

2011-12-10 @ 18:40:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0