Det där tifot

Jag vet inte om ni såg det som hände i Lindab Arena under gårdagens derby. Missade ni det så gick ni miste om något revolutionerande på hemmalagets ståplatssektion. Det viftades med flaggor. Ett tifo! Angel Island Army har genom alla tider propagerat för att man endast stöttar sitt lag med röster och händer, och aldrig med något så tramsigt som tifo. Frånsett påhopp som ”mikrofonklack” och dylikt brukar det vara Redhawks Supports intresse av att skapa olika tifon som får mest skit från det nordvästra hörnet av Skåne. Så var kom egentligen detta tilltag ifrån?

 

Var detta ett tilltag som endast ett fåtal låg bakom? Eller ligger något djupare bakom? Just det faktum att AIA alltid sagt sitt kring diverse tifon som andra lags supportrar upprättat och förkastat detta å det grövsta gör det här väldigt intressant. AIA har under alla år propagerat för den engelska supporterkulturen, men verkar nu glida över mer och mer åt det italienska hållet – där tifo är en vital del och det finns mängder av olika supporterfalanger samt tifogrupper.

 

Jag har under alla år sett AIA som en enad grupp där samtliga engagerade jobbat åt samma håll och att det inte funnits några alternativa supportergrupperingar med sympatier för Rögle, än just AIA. Men detta tilltag får mig att tvivla. Kan det vara så att det nu finns folk som har en annan, mer italiensk syn på hur man kan stötta sitt lag. Att någon form av Ultrasgrupp är på väg att bryta sig ur AIA.

 

Vi har under de senaste veckorna fått ta del av interna stridigheter på Rögle BK:s kansli. Den nyligen entledigade Sportchefen, Roger Elvenäs, hade inte samma syn på hur klubben skulle föras framåt som övriga ledning, med VD:n Peter Hedlund i spetsen. Är det något liknande vi nu upplever på supporternivå?

 

Såväl gamla Ängelholms Ishall som Lindab Arena har haft trumförbud så länge jag kan minnas. AIA har alltid varit fantastiska på att skapa bra tryck, åtminstone när det vankas Skånederby. På en del TV-sända matcher tycker jag det beryktade trycket är ganska överskattat. Men med bara röst och händer har klacken potential att bära fram sina hjältar på isen. Kan det nu bli tal om förändring även på denna punkt?

 

Varför inte? Om man kan börja med tifo – som tidigare varit helt uteslutet – så ser jag det inte längre som en omöjlighet att en trumma förr eller senare letar sig in på ståplats.

 

När nu spelet på isen börjar stämma allt bättre för klubben i norr, är det då så att det samtidigt har uppstått splittringar på andra nivåer inom klubben?

 

Det där tifot kan komma att sätta djupa spår.

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Gurra Gretzky (RBK)

Det var på barnläktaren "tifot" höll till. Inget med AIA att göra.

2011-12-10 @ 15:54:57
Postat av: Anders

Exakt. Det var på barn/ungdomsläktaren det viftades med flaggor. Klart att 10-12åringar tycker det är kul. Stor skilnad på det och ett AIA-arrangerat tifo. Det säljs ju även Rögleflaggor i shopen. Ska AIA gå ner och konfiskera dessa också? Det märks att du inte har någon större koll på vad du skriver.



Köp en ny!

2011-12-10 @ 16:30:07
Postat av: Andy

Köp en ny!

2011-12-10 @ 17:03:42
Postat av: Johan K

Aldrig, Aldrig, ALDRIG trumma. Jävligt korkat påhitt.

Eftersom att ingen bidrar med bilder som bevisat att det är något annat än att det var ungdomsläktaren det höll till, så är det vad som står. Jag såg inget bakom mig iaf.

2011-12-10 @ 17:11:15
Postat av: M

haha, du är ju dummare än tåget.



Köp en ny!

2011-12-10 @ 18:02:10
Postat av: Mif?

Haha! Bra försök att sprida oro i de grönvita leden. Vi kommer aldrig att använda oss av tifo. Det var barnen 10-12 år gamla som använde sig av flaggor.



AIA har numera en ungdomsgrupp, sk AIAyoungsters där de i tidig ålder lär sig att supportra sitt lag på rätt sätt.

Mvh

2011-12-12 @ 14:19:04
Postat av: Mif?

Haha! Bra försök att sprida oro i de grönvita leden. Vi kommer aldrig att använda oss av tifo. Det var barnen 10-12 år gamla som använde sig av flaggor.



AIA har numera en ungdomsgrupp, sk AIAyoungsters där de i tidig ålder lär sig att supportra sitt lag på rätt sätt.

Mvh

2011-12-12 @ 14:19:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0