Dags att skita ner sig lite

Måndag. Ny vecka. Tre extremt viktiga matcher för Malmö Redhawks. Jag väljer att lägga helgens skriverier bakom mig, åtminstone i nuläget. Jag hoppas att laget kan göra detsamma. I morgon kommer Västerås på besök i Malmö Arena – en match som Malmö måste vinna. Jag tycker inte om att prata i sådana termer, men skall hoppet om en topp 3-placering hållas vid liv har man inte råd att ge bort tre poäng till tabelltrean.

 

Hur skall det då vara möjligt att besegra seriens bästa bortalag? Det viktigaste är att samtliga spelare nu är redo att ta kampen, dra på sig blåstället och våga få lite skit under naglarna. Hittills är det tyvärr för få som klivit in på isen och bara kört. Det är många s.k. attitydsspelare som inte levt upp till förväntningarna.

 

Även om Miroslav Lazo inte har förmågan att göra så mycket vettigt med pucken så trodde jag att han åtminstone skulle kunna sprida positiv energi genom att vara en pain in the ass och få det att sjunga rejält i sargen. Men istället åker och åker han, men det händer mer eller mindre inget.

 

Tomas Kollar må vara en kanonkille, men hans skridskoåkning gör att han inte är en spelare för dagens hockey. Han passar kort och gott inte in i det spel som är HockeyAllsvenskan säsongen 2011/2012. Hockeyn har utvecklats, men Kollars spelstil och skridskoåkning är densamma.

 

Jag har svårt att förstå att en spelare som Björn Svensson inte varit prioriterad att få till klubben. Han står för fart, en del finess och på köpet hade Stefan Nyman dessutom fått en spelare som publiken hade kunnat personifiera sig med. En blandning mellan hemvävt och ihopvärvat hade troligtvis inneburit en större toleransnivå från fansens sida. När det nu egentligen bara är Robin Weihager och Robin Alvarez som får ordentligt med speltid, av de ”lokala” spelare som finns i truppen, då blir tålamodet också kort.

 

För att återgå till ämnet, det är dags att samtliga spelare i truppen lägger manken till i varje byte, slutar glida ut till båset när det är dags att skicka in en medspelare och är beredd att ta stryk i sarghörnen för att få med sig tre poäng i morgon. Detta gäller även spelare som Linus Klasen, Dragan Umicevic och Tim Heed.

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med, det finns flera egna produkter som spelar i andra lag som man kunde plockat hem utan svårigheter. Björk, Svensson, Mattias Persson, Jadeland, Lilja. Istället lägger man fem spelarlöner på Klasen...

2011-12-05 @ 18:37:32
Postat av: Jussiforever

Ang Kollar.. I 5-5 spelet håller jag med om att han inte tillför mycket alls.

Men i PP har han en mycket viktig roll framför mål!

Han gör ett oerhört bra jobb där som tyvärr inte syns i poängtabellen..

2011-12-05 @ 19:08:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0