Ultimat test för årets upplaga

Då var det dags för ny träningsmatch under lördagen. Efter en vecka fylld med träning så står Växjö Lakers på schemat. I Växjö har Redhawks haft det tufft ett bra tag nu så jag skulle vilja påstå, även om det är just en träningsmatch som ska behandlas därefter, att det är ett riktigt fint test för Malmö Redhawks anno 2011/2012. För att inte säga det ultimata.

Ett snabbt, piggt Växjö nu dessutom förstärkt med mer spets och rutin. En uppgift som heter duga. För Malmös del är Pathrik och Ponthus Westerholm nu tillbaka i laguppställningen och troligen tar man plats i en kedja där Jesper Mattsson centrar. För er som tar er till Växjö blir det såklart lite extra spännande att följa just den trion. Hur ser egentligen Pathrik och Ponthus ut nu efter en rejäl sommarträning och dessutom med hårdare konkurrens i laget när det kommer till isträningarna? Kan Leif Strömberg få fart på tvillingarna direkt så finns där en gedigen bredd på forwardssidan.

Annars blir det också ett sätt att få kvitto på att Malmö har en spelidé som håller i tuffare sammanhang. De två tidigare motståndarna får ursäkta. Klarar “rödhökarna” av att vända spelet snabbt, använda sig av fart och pressa i rätt lägen? Ska bli klart intressant att höra rapporterna från er på plats.

# # #

Värt att tänka på är att Tim Heed och Jan Urbas ställs mot sina respektive gamla lag från den gångna säsongen. Heed gjorde som bekant succé i Växjö med ett fantastiskt offensivt spel och Urbas gick från klarhet till klarhet under sina år i Malmö trots problem med skador. Två spelare att hålla ögonen på under lördagen.

# # #

Om Hannu Toivonen står, vilket det verkar som, blir det också en punkt för listan “intressanta test”. Finländaren kommer troligen få det hett om öronen och tvingas göra några avgörande räddningar för att Malmö ska ha chans att åka hem med en seger alternativt ett oavgjort resultat.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0