Tillbaka i Isstadion

Då var det dags. Att återvända på allvar till ishockeyn igen. Verkligen andas ishallsluft igen. Kanske lite extra mycket i och med att Isstadion är spelplatsen på torsdag kväll. Norska Sparta Sarpsborg kommer alltså på besök och det med före detta Rögletränaren Peter “Piva” Johansson i båset. För Malmös del rapporteras det om tämligen fulltaligt lag på träningarna under veckan, givetvis bortsett tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm som är på landslagsuppdrag.

MrMadhawk.se har tidigare rapporterat om hur laguppställningen har sett ut på träningarna och om vi ska bryta ner det lite grann och kommentera läget så ser jag det på följande vis:

Målvakter

Hannu Toivonen
, Pontus Sjögren
Återstår att se vem som står i första träningsmatchen. Riktigt intressant oavsett vem Leif Strömberg väljer. Pontus slår i underläge från start och Toivonen får mer än gärna skänka lugn till laget som den tilltänkta förstamålvakt han är.

Backpar

Daniel Josefsson
-Tim Heed
Ett relativt offensivt vapen. Josefsson med sin ruin och allroundkunnighet bör kunna stabilisera upp Heed utan större problem. Ett par med höga krav på sig.

J.D. Forrest
-Alexander Ribbenstrand
Här är jag mest spänd på att se Forrest. Det skulle betyda enormt mycket om han är så pass bra som han beskrivs på förhand. Ribbenstrand ska infinna sig i den defensiva rollen här. Har väl en hel del att bevisa när det kommer till att verkligen ta en plats från start.

Robin Weihager
-Tero Konttinen
Förra årets hackkyckling bland många fans ska nu börja om och gör det bredvid snabbe och offensivt skicklige Konttinen. Weihagers roll kommer bli mer defensiv i år. Det är jag helt övertygad om. Knappast så att Tero kommer övervinna i defensivt samvete här.

Emil Carnestad
-Simon Karlsson
Intressant att se om de kommer få spela. Motbevisar Leif Strömberg den kritik han har fått för att inte släppa in unga spelare?

Kedjor

Robin Alvarez
-Robert Carlsson-Linus Klasen
Till en början har Robert Carlsson tilldelats en centerroll av Strömberg och Ulf Taavola. Jag anade att han skulle bli Klasens defensiva samvete, men trodde mer på ytterforwardsrollen. Självklart kommer Klasen hårdbevakas. Redan mor Sparta. Av alla. Fans, media, motståndare och till och med lagkamrater. Hur trivs Alvarez i samma kedja som puckglade Klasen?

Ivan Ciernik
-Alexander Barta-Lukas Ericsson
Det här är en oerhört intressant enhet. Ciernik, som enligt Panterntränaren Petri Liimatainen, har kapacitet att bli bäste forward i Malmö. Barta med sina goda meriter och sköna spelstil. Och så mitt trumfkort, Lukas Ericsson, som alltså har stora chanser att flippa ordentligt. Kul att Lukas får chansen uppe bland så pass tunga namn.

Miroslav Lazo
-Morten Green-Tomas Kollar
För många det okända och osäkra(?) kortet Miroslav Lazo blir spännande att följa. Tuff? Småful? Skicklig? Kanske vi kan få något svar. Green är ju faktiskt en av få som vi vet vad vi får utav. Kom dock ihåg att Morten nästan aldrig presterar väl i träningsmatcher. Kollar ska visa vägen med sin attityd och arbetsvilja.

Roger Ohlsson
-Jesper Mattsson-Marek Hascak
En kedja som enligt rapporter ska ha varit rätt pigg på träning. Finns ju en del att bevisa här. Roger Ohlsson fajtas för en ordinarie plats. Jesper Mattsson vill högre upp än fjärdekedjan. För att inte tala om Marek Hascak som ska försöka spela till sig en plats. Känns som att Marek måste göra det riktigt, riktigt bra för att ta en plats i laget.

Väl mött i Isstadion. 19:30 är starttid för matchen.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0